Amenzi de până la 2.500 de lei pentru cei care distrug crucile în cimitirele din Ploiești – proiect

0
regulament-cimitir_da5b3.jpg

regulament-cimitir_da5b3.jpg

Un nou regulament cu privire la cimitirele din Ploiești se află în dezbatere publică. Proiectul prevede și amenzi mai mari pentru cei care fură florile de pe morminte, dar și pentru cei care distrug crucile din cimitir.

Cum multe dintre sesizările ploieștenilor vizează actele de vandalism din cimitirele municipiului, viitorul regulament prevede, la capitolul contravenții, amenzi mai mari pentru cei care sustrag florile de pe morminte sau distrug crucile.

Potrivit proiectului, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă de la 500 la 1.000 de lei sustragerea de obiecte și flori „de la ceremoniile funerare”.

Citește și: Zeci de cruci vandalizate într-un cimitir din Ploiești

„Distrugerea monumentelor funerare, a gardurilor vii, a aleilor sau a altor dotări se sancționează cu amendă de la 1000 -la 2500 de lei și obligarea suportării pagubelor”, mei prevede proiectul referitor la noul regulament al cimitirelor din Ploiești.

Constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor ar urma să fie realizate de către polițiștii locali. În termen de 48 de ore, contravenientul poate achita jumătate din minimum amenzii.

Citește și: SGU a sesizat Poliția cu privire la mormintele vandalizate în Cimitirul Bolovani din Ploiești

De la începutul anului au fost constatate mai multe distrugeri de cruci în cimitirele din Ploiești. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău