fbpx

regulament-cimitir_da5b3.jpg

Un nou regulament cu privire la cimitirele din Ploiești se află în dezbatere publică. Proiectul prevede și amenzi mai mari pentru cei care fură florile de pe morminte, dar și pentru cei care distrug crucile din cimitir.

Cum multe dintre sesizările ploieștenilor vizează actele de vandalism din cimitirele municipiului, viitorul regulament prevede, la capitolul contravenții, amenzi mai mari pentru cei care sustrag florile de pe morminte sau distrug crucile.

Potrivit proiectului, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă de la 500 la 1.000 de lei sustragerea de obiecte și flori „de la ceremoniile funerare”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Zeci de cruci vandalizate într-un cimitir din Ploiești

„Distrugerea monumentelor funerare, a gardurilor vii, a aleilor sau a altor dotări se sancționează cu amendă de la 1000 -la 2500 de lei și obligarea suportării pagubelor”, mei prevede proiectul referitor la noul regulament al cimitirelor din Ploiești.

Constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor ar urma să fie realizate de către polițiștii locali. În termen de 48 de ore, contravenientul poate achita jumătate din minimum amenzii.

Citește și: SGU a sesizat Poliția cu privire la mormintele vandalizate în Cimitirul Bolovani din Ploiești

De la începutul anului au fost constatate mai multe distrugeri de cruci în cimitirele din Ploiești. 

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg