Consilierii locali PSD+ ALDE au dat 100 de lei pentru amenajarea unui loc de joacă în Ploiești. Banii nu ajung nici măcar pentru cumpărarea unui joc Lego

0
loc-joaca-ploiesti_08c41.jpg

loc-joaca-ploiesti_08c41.jpg

Bugetul Ploieștiului este unul de austeritate, lucru confirmat de municipalitate, dar și de consilierii locali. Pentru că mare parte din buget asigură numai cheltuielile salariale și doar o parte din cele de funcționare, la capitolul investiții sumele prevăzute sunt mai mult decât ridicole. De exemplu, pentru amenajarea unui loc de joacă pe strada Tudor Vladimirescu aleșii locali PSD + ALDE au propus fix 100 de lei, adică nici măcar cât pentru un joc Lego.

Pe principiul că nu sunt bani la buget, în condițiile în care numai cheltuielile de ordin salarial la nivelul Primăriei Ploiești reprezintă peste 29 de milioane de lei, momentan, suma prevăzută pentru amenajarea locului de joacă pe strada Tudor Vladimirescu este de fix 100 de lei. 

Suma este prevăzută la Capitolul Cultură, recreere și religie, iar banii ar urma să fie utilizați strict pentru plata avizului eliberat de Direcția Județeană pentru Cultură Prahova.

Citește și: La locul ăsta de joacă din Ploiești de ce nu tăiați panglici? Vă este jenă? – FOTO

Cât privește ridicolul situației, ei bine, pentru amenajarea a 26 de locuri de joacă în Ploiești, aleșii locali au propus acordarea a 1.000 de lei, în condițiile în care valoarea investiției se cifrează la 10.043.830 de lei.

Asta în condițiile în care, potrivit propunerii de proiect, „locurile de joacă au un rol vital în stimularea dezvoltării fizice, dar și a celei intelectuale a copiilor”.

Explicația pentru sumele mici prinse în buget la acest capitol este că, dacă veniturile din buget vor crește, va exista posibilitatea unei rectificări de buget până la finele anului.

Proiectul de buget al Ploieștiului pentru anul 2019 a fost votat, săptămâna trecută, numai de aleșii PSD+ ALDE și PMP. Liberalii s-au abținut la vot.

valoare-locuri-de-joaca-ploiesti_0b642.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău