Primăria Ploiești vrea să cumpere un aparat pentru verificarea marcajelor rutiere

0
treceri-pietoni-ploiesti-buget-aparat-verificare-marcaje_d879e.jpg

treceri-pietoni-ploiesti-buget-aparat-verificare-marcaje_d879e.jpg

În ciuda deselor sesizări cu privire la calitatea marcajelor rutiere, suma alocată de Primăria Ploiești, în perioada 2017 – 2018, strict pentru acest serviciu s-a cifrat la peste 854.000 de lei. Pentru că lucrările au o garanție de 24 de luni, municipalitatea și-ar dori să achiziționeze un aparat pentru verificarea marcajelor rutiere. Momentan, însă, Primăria nu are bani pentru o astfel de achiziție, motiv pentru care în buget au fost prevăzute fonduri numai în cuantum de 1.000 de lei.

La capitolul marcaje rutiere, municipiul Ploiești nu stă deloc bine. Mai multe treceri de pietoni nici măcar nu se mai observă.

Citește și: Străzile periculoase ale Ploieștiului. Sumele pentru marcajele rutiere, diminuate în 2019

Anul 2019 nu vine cu o remediere a situației, în condițiile în care bugetul pentru un astfel de serviciu a fost diminuat semnificativ.

De exemplu, suma alocată în perioada 2017 – 2018,pentru marcajele rutiere s-a cifrat la peste 854.000 de lei, iar anul acesta bugetul alocat va fi undeva la circa 100.000 de lei.

Pe lista de investiții în 2019 figurează însă achiziționarea unui aparat pentru verificarea marcajelor rutiere. Pentru că momentan se vorbește de un buget de criză, suma prevăzută pentru această achiziție este de 1.000 de lei, urmând ca fondurile să fie suplimentate la o viitoare rectificare de buget.

Aparatul care se dorește a fi achiziționat ar urma să ofere date cu privire la calitatea marcajelor rutiere.  Bineînțeles, acolo unde marcajele rutiere nu au dispărut între timp.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău