Primăria nu mai are finanțare pentru Zilele Orașului Ploiești, Festivalul Medieval și pentru concerte

0
ploiesti-concerte_0c935.jpg

ploiesti-concerte_0c935.jpg

În plin scandal legat de alocările din acest an pentru o serie de investiții, în contextul unui buget care nu poate să acopere nici măcar cheltuielile de funcționare, aleșii locali au aprobat diminuarea sumelor pentru acțiunile culturale. Zilele Ploieștiului, Festivalul Medieval „Târg Domnesc”, Caravana Filmului Românesc, dar și alte evenimente culturale, care s-au derulat în anii trecuți, nu mai sunt finanțate.

Bugetul de criză al Ploieștiului din 2019 aduce tăieri substanțiale când vine vorba de fondurile alocate pentru acțiunile culturale. 

Dacă inițial s-a vorbit de reducerea cheltuielilor la acest capitol de la 1,5 milioane de lei, cât a fost prevederea în 2018, la 800.000 de lei, ulterior, bugetul aprobat este de numai 462.000 de lei

Prin urmare, în acest an, municipalitatea nu are la dispoziție buget pentru Zilele Ploieștiului, dar nici pentru Festivalul „Târg Domnesc”, pe lista manifestărilor fără buget figurând inclusiv Caravana Filmului Românesc. 

Inclusiv bugetul destinat pentru sărbătorile de iarnă a fost diminuat semnificativ. Bugetul prevede în schimb acordarea de premii copiilor olimpici (10.000 de lei), precum și pentru evenimentul „Copilăria inundă bătrânul bulevard”, pentru care s-a prevăzut suma de 5.000 de lei, la fel ca în 2018.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău