fbpx

grindina-pagube_fb3c7.jpg

Ploile torențiale, dar mai ales căderile de grindină, au produs numeroase pagube fermierilor din Prahova. Cel mai mari pagube au fost înregistrate în zona Urlați, unde vița-de-vie a fost afectată pe o suprafață de 3.200 de hectare.

Fenomenele extreme înregistrate, săptămâna trecută, în Prahova nu au rămas fără urmări. Până la această dată, la Prefectura Prahova s-au înregistrat sesizări din șapte localități.

Citește și: Imagini cu pagubele făcute de grindină la Urlați. Izolațiile blocurilor, ciuruite de bucățile de gheață

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Cu privire la pagubele provocate de fenomenele meteo, au fost primite sesizări din localitățile Urlați, Vadu Săpat, Fântânele, Ceptura, Albești-Paleologu, Gura Vadului și Valea Călugărească, fiind raportate pagube la culturile de viță-de-vie, rapiță, orz, lucernă, grâu, floarea-soarelui, dar și la nivelul unor livezi”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mădălina Lupea, prefectul județului Prahova.

Citește și: Grindina a făcut prăpăd în Prahova. De ce nu au fost eficiente rachetele anti-grindină

Potrivit reprezentantului în teritoriu al Guvernului, prin Ordin al prefectului, a fost constituită comisia pentru evaluarea pagubelor.

Citește și: VIDEO-Podgoria Dealu Mare, distrusă de grindină. Sistemul antigrindină nu a funcționat

„A început campania de evaluare a pagubelor . Comisia Județeană este în teren pentru a constata pagubele produse de fenomenele meteo. Cele mai însemnate pagube sunt la Urlați, unde vița-de-vie-este afectată, în procent de 50 - 90%, pe o suprafață de 3.200 de hectare”, a precizat dr/ ing. Mita Enache, directorul Direcției Agricole Prahova.

Evaluarea pagubelor ar urma să fie finalizată cel târziu vineri. Potrivit legii, fermierii au obligativitatea de a raporta pagubele produse de fenomenele meteo în timpul cel mai scurt. Acestea sunt raportate inițial la unitatea administrativ-teritorială de pe raza unde este terenul agricol și, ulterior, la Prefectura Prahova.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg