grindina-pagube_fb3c7.jpg

Ploile torențiale, dar mai ales căderile de grindină, au produs numeroase pagube fermierilor din Prahova. Cel mai mari pagube au fost înregistrate în zona Urlați, unde vița-de-vie a fost afectată pe o suprafață de 3.200 de hectare.

Fenomenele extreme înregistrate, săptămâna trecută, în Prahova nu au rămas fără urmări. Până la această dată, la Prefectura Prahova s-au înregistrat sesizări din șapte localități.

Citește și: Imagini cu pagubele făcute de grindină la Urlați. Izolațiile blocurilor, ciuruite de bucățile de gheață

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Cu privire la pagubele provocate de fenomenele meteo, au fost primite sesizări din localitățile Urlați, Vadu Săpat, Fântânele, Ceptura, Albești-Paleologu, Gura Vadului și Valea Călugărească, fiind raportate pagube la culturile de viță-de-vie, rapiță, orz, lucernă, grâu, floarea-soarelui, dar și la nivelul unor livezi”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mădălina Lupea, prefectul județului Prahova.

Citește și: Grindina a făcut prăpăd în Prahova. De ce nu au fost eficiente rachetele anti-grindină

Potrivit reprezentantului în teritoriu al Guvernului, prin Ordin al prefectului, a fost constituită comisia pentru evaluarea pagubelor.

Citește și: VIDEO-Podgoria Dealu Mare, distrusă de grindină. Sistemul antigrindină nu a funcționat

„A început campania de evaluare a pagubelor . Comisia Județeană este în teren pentru a constata pagubele produse de fenomenele meteo. Cele mai însemnate pagube sunt la Urlați, unde vița-de-vie-este afectată, în procent de 50 - 90%, pe o suprafață de 3.200 de hectare”, a precizat dr/ ing. Mita Enache, directorul Direcției Agricole Prahova.

Evaluarea pagubelor ar urma să fie finalizată cel târziu vineri. Potrivit legii, fermierii au obligativitatea de a raporta pagubele produse de fenomenele meteo în timpul cel mai scurt. Acestea sunt raportate inițial la unitatea administrativ-teritorială de pe raza unde este terenul agricol și, ulterior, la Prefectura Prahova.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg