Bugetul local al Ploieștiului, fără bani pentru străzi. 1.000 de lei pentru reabilitarea pasajelor din Bariera București

0
primaria-ploiesti-buget_060dc.jpg

primaria-ploiesti-buget_060dc.jpg

Pe ultima sută de metri, aleșii locali au aprobat bugetul municipiului Ploiești, precum și bugetele instituțiilor din subordinea Consiliului Local. Veștile nu sunt însă optimiste. Sumele direcționate pentru reparații curente străzi au fost diminuate, de la 10 milioane de lei la două milioane de lei. La capitolul modernizări străzi, alocările sunt ridicole, speranța fiind că vor exista suplimentări de fonduri la o viitoare rectificare.

Anul acesta, potrivit proiectului de buget, pe lista străzilor unde vor fi derulate lucrări figurează strada Vaslui, din Cartierul Malu Roșu.

Lucrări în continuare, la capitolul modernizări, sunt propuse alocări de sume pentru străzile Fuiorului, Turlei, Flacăra, Titu Maiorescu, Zăganu și Soldat Constantinoiu. Este vorba de decontarea lucrărilor rămase de executat, respectiv pentru plata lucrărilor de dirigenție și pentru taxa către Inspectoratul de Stat în Construcții, suma propusă pentru a fi alocată fiind de 957.960 inclusiv TVA. 

La capitolul lucrări noi sunt incluse străzile Amaradiei, precum și străzile din Cartierul Buna Vestire, unde au fost executate lucrări de canalizare. Singura problemă, în ultimul caz, este că alocarea este de numai 1000 de lei, în condițiile în care lucrările sunt estimate la peste 3,5 milioane de lei.

Citește și: 1.000 de lei, în 2019, pentru achiziția de autobuze la Ploiești – foto – document

Practica a fost folosită și în cazul bugetului alocat pentru achiziția de autobuze noi, iar explicația a fost că, în speranța acumulării unor venituri mai mari va exista posibilitatea realizării unei rectificări.

Citește și: Buget falimentar la Ploiești. Bani pentru salarii și vouchere, sume ridicole pentru investiții – VIDEO

O sumă tot de 1.000 de lei, inclusiv TVA, a fost prevăzută și pentru realizarea celor două pasaje din Bariera București, pentru care valoarea estimativă a lucrărilor se cifrează la peste 7,4 milioane de lei.

Sume repartizate pentru studii de fezabilitate/PUZ/lucrări

– străzi Cartier Pictor Rosenthal – 149.000 lei

– străzi Cartier Râfov – 82.000 de lei

– Depou tramvaie – 97.000 de lei

studii teren – reabilitare bază materială auto – depou – 77.350 de lei

SF terminal multimodal – 95.330 llei

SF – asigurarea mobilității traficului – prelungirea legăturii rutiere Gara de Sud – Gara de Vest – 553.000 inclusiv TVA

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău