Buget falimentar la Ploiești. Bani pentru salarii și vouchere, sume ridicole pentru investiții – VIDEO

0
vconsiliul-local-ploiesti-sedinte-buget_9d852.jpg

vconsiliul-local-ploiesti-sedinte-buget_9d852.jpg

După mai multe variante propuse și în contextul unui scandal amplu, bugetul Ploieștiului a fost aprobat, marți, cu votul aleșilor PSD + ALDE și PMP. Liberalii s-au abținut de la vot și au criticat noua variantă de buget propusă de social-democrați și de grupul ALDE.

Ședința extraordinară a Consiliului Local Ploiești a început cu o întârziere de aproape o oră și jumătate, timp în care social-democrații și grupul ALDE au făcut noi modificări pe proiectul de buget.

Din start trebuie spus că, în contextul unui buget de subzistență, catalogat de social-democrați drept un buget falimentar, cu mult mai mic față de anul trecut, sumele aferente investițiilor sunt nesemnificative. 

Asta pentru că, influența majorării salariilor funcționarilor publici, de la 1 ianuarie, a condus la o creștere a cheltuielilor salariale cu aproximativ 30 de milioane de lei.

Prin urmare, propunerea de buget a vizat acoperirea cheltuielilor salariale, a sumelor necesare pentru voucherele de vacanță și pentru asigurarea normei de hrană până la finele anului, iar pentru restul cheltuielilor de funcționare  sumele prevăzute ajung până la mijlocul lunii iulie – august, cel mult până în septembrie. 

Inclusiv pentru acoperirea cheltuielilor salariale, în timpul ședinței au fost propuse mai multe amendamente, care au vizat suplimentări de fonduri pentru Filarmonica Ploiești, Teatrul Toma Caragiu și SPFL.

Problema cea mai mare este însă că pentru acoperirea sumelor necesare pentru cheltuielile salariale au fost diminuate sumele alocate pentru alte capitole.

De exemplu, la reparații curente străzi sumele au fost diminuate de la 10.000.000 de lei la 2.000.000 de lei.

Diminuarea cu aproape 50% a fost propusă și aprobată și în cazul spectacolelor organizate de municipalitatea ploieșteană, banii fiind direcționați către fondul de rezervă în mare parte, dar și pentru majorarea bugetului pentru salubritate de la 14 milioane de lei la 16 milioane de lei, în contextul în care, în 2018, a fost prevăzută suma de 28 de milioane de lei. 

Proiectul de buget aprobat prevede în schimb sumele necesare pentru acoperirea subvenției la agentul termic.

Ședința Consiliului Local Ploiești

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău