fbpx

buget-ploiesti-2019-propunere_10604.jpg

Aleșii locali sunt convocați, marți, 7 mai, la o nouă ședință de Consiliu Local, pe ordinea de zi figurând, pentru a doua oară, bugetul local și bugetele instituțiilor din subordine. 

Ultima dată, înainte de mini-vacanța de Paște și de 1 Mai, propunerea privind bugetul local a fost retrasă de pe ordinea de zi. Aleșii PSD - ALDE au invocat la acea dată că bugetul nu este bine fundamentat. Mai mult, consilierii au invocat faptul că nu au avut timp să parcurgă toate proiectele de pe ordinea de zi.

Citește și: Bugetul Ploieștiul a fost prorogat. Apel la liniște... în Joia Mare - VIDEO

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit proiectului care se va afla pe ordinea de zi, la capitolul cheltuieli este prevăzută suma de aproximativ 391 milioane de lei, din care 29,5 milioane de lei reprezintă cheltuieli salariale, comparativ cu 23,8 milioane cât a fost suma prevăzută în 2018. Asta în contextul în care, numai în primele trei luni ale acestui an, au fost efectuate deja cheltuieli salariale în cuantum de peste 6,4 milioane de lei.

La capitolul rambursări credite suma prevăzută este de peste 38,9 de milioane de lei, iar pentru dobânzi este prevăzută suma de peste 8,6 milioane de lei.

Influența creșterilor salariale se constată la toate instituțiile din subordinea Consiliului Local. De exemplu, la Poliția Locală este prevăzută suma de peste 19,1 milioane de lei, în contextul în care anul trecut cheltuielile s-au cifrat la 17,4 milioane de lei.

Sume mai mari sunt prevăzute și pentru asistența socială, respectiv de la 952.000 de lei (2018), la peste 1,1 milioane de lei în 2019.

Spre deosebire de alți ani însă, bugetele prevăzute a fi alocate în 2019 pentru iluminatul ornamental sau pentru acțiunile culturale au fost diminuate chiar și cu 30 - 60%.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg