Subvenție pentru plata gigacaloriei la Ploiești. Obligațiile Primăriei Ploiești și Consiliului Județean pe durata prelungirii contractului de termoficare – VIDEO

0
termoficare-contract-preungire-ploiesti-subventie_849cd.jpg

termoficare-contract-preungire-ploiesti-subventie_849cd.jpg

Aleșii locali și județeni au aprobat, joi, prelungirea, prin act adițional, a contractului cu Veolia Energie Prahova, pentru delegarea serviciului de termoficare în municipiul Ploiești, vestea bună fiind că nu va fi întreruptă furnizarea căldurii și a apei calde în municipiu.

Durata concesiunii se prelungește pe o durată de 3 ani și 14 zile, respectiv până la data de 15 mai 2022, ora 24.00.  Pe lângă aprobarea, de către ANRE, a unei noi formule de calcul a tarifului gigacaloriei, noul contract presupune o serie de obligații inclusiv pentru concedent.

Pe durata perioadei în care este prelungit contractul, Consiliul Județean Prahova se obligă să înlocuiască arzătoarele și de la cazanul 5 al CET Brazi (termen 15 iunie 2020) , precum și să efectueze lucrări de consolidare și reabilitare la sala cazane, precum și la coșul de fum (termen decembrie 2020), în timp ce municipalitatea trebuie să realizeze investiții în rețeaua primară, cel puțin la valoarea redevenței primite de la concesionar.

Cât privește acordarea subvenției, atât primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, cât și președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, au dat asigurări că vor fi prevăzute sumele necesare pentru acoperirea diferenței dintre prețul de producție, transport și distribuție și prețul local stabilit la nivelul municipiului Ploiești. 

„Conform angajamentului asumat față de ploieșteni, Consiliul Județean Prahova va asigura fondurile necesare pentru subvenționarea prețului plătit de populație. Zece milioane de lei anual vor merge către bugetul Primăriei Ploiești, din bugetul județean, astfel încât să îi ajutăm pe ploieștenii racordați la sistemul centralizat de energie termică”, a susținut joi, într-o postare pe Facebook, Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

La rândul său, în timpul ședinței Consiliului Local, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a făcut o serie de precizări cu privire la prelungirea contractului cu Veolia Energie Prahova.

„Eu am făcut o serie de afirmații legate că vom avea o continuitate a serviciului și cele legate de faptul că cetățenii nu vor plăti cu mult mai mult decât au plătit în sezonul de iarnă 2018 – 2019”, a precizat Adrian Dobre, precizând că în buget sunt prevăzute 10 milioane de lei pentru acordarea subvenției, dar reamintind și de sprijinul Consiliului Județean pe această temă. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău