Bugetul Ploieștiul a fost prorogat. Apel la liniște… în Joia Mare – VIDEO

0
sedinta-consiliul-local-ploiesti_85e93.jpg

sedinta-consiliul-local-ploiesti_85e93.jpg

Convocați în ședință de îndată a Consiliului Local, aleșii PSD + ALDE au aprobat prorogarea proiectului care viza aprobarea bugetului municipiului Ploiești. Spiritele s-au încins pe motiv că proiectele aflate pe ordinea de zi nu au putut fi consultate mai devreme.

Aleșii locali PSD + ALDE au susținut că proiectul legat de bugetul municipiului nu a putut fi consultat, invocând faptul că au fost convocați la o ședință de îndată despre care au aflat cu numai o oră înainte.

Mai mult, Paul Palaș, consilier local (ALDE) a afirmat că la nivelul instituțiilor din subordinea Consiliului Local Ploiești există numeroase nemulțumiri cu privire la fundamentarea bugetului. 

„Știu că instituțiile subordonate au stat până la 10.00 noaptea să lucreze la bugete, dar mai știu, în egală măsură că sunt foarte multe nemulțumiri. Dacă noi am aprobat acum bugetele acestea, fără să avem răgazul necesar să ne uităm puțin printre ele să vedem ce anume s-a întâmplat în aceste bugete, există riscul să creem neajunsuri. Nu e mai puțin adevărat că anvelopa administrativă, că anvelopa veniturilor este extrem de redusă și trebuie să ne încadrăm în ea, dar e nevoie să analizăm cu atenție aceste bugete”, a susținut Paul Palaș.

Discuțiile pe tema proiectului s-au încins rapid, social-democrații susținând că sunt nemulțumiți de modalitatea de lucru a executivului ploieștean.

„Cum ați vrea să votăm o ordine de zi cu niște proiecte dacă nu am avut timp fizic să le citim? Cum am putea să facem chestia asta?”, a întrebat retoric și Robert Vâscan, consilier PSD

„Vă rog să vă liniștiți. Așa cum ați spus și dumneavoastră suntem în Joia Mare, înainte de sărbătorile pascale. Proiectul de buget a fost și pe site-ul primăriei, a existat și o dezbatere publică. Tot pe marginea acestui buget puteați să vă informați”, a susținut Adrian Dobre, primarul Ploieștiului.

În ciuda asigurărilor că bugetul Ploieștiului nu a fost modificat substanțial în timpul discuțiilor cu directorii instituțiilor din subordinea Consiliului local, aleșii locali PSD + ALDE au aprobat, cu 16 voturi „pentru”, prorogarea proiectului legat de bugetul municipiului.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău