fbpx

proiect-spital-terenuri-mapn_6b13b.jpg

După o întârziere de aproape șase luni, în care au existat discuții interminabile în ședințele Consiliului Local Ploiești, aleșii locali ploieșteni au aprobat, joi, proiectul privind transferul unui de la MApN pentru construirea unui spital în Ploiești.

Terenul se află situat în zona Torcători, iar aici ar urma să fie construit viitorul Spital Municipal de Urgență. Totodată, proiectul prevede realizarea și a 80 de unități locative de către ANL, precum și amenajarea unor locuri de joacă și a unor terenuri de sport.

Citește și: MApN a dezmembrat terenul pe care Primăria Ploiești intenționa să construiască viitorul spital

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Timp de mai multe luni, proiectul inițiat de primarul Adrian Dobre a fost prorogat la ședințele Consiliului Local, iar într-un final aleșii locali PSD - ALDE i-au împuternicit pe viceprimarii Cristian Ganea și George Pană să reia discuțiile cu MApN, invocându-se faptul că există un termen mult prea scurt, de numai patru ani, pentru realizarea locuințelor.

Joi, în ședința Consiliului Local Ploiești, discuțiile pe tema preluării terenurilor de la MApN au fost reluate, de data aceasta consilierii locali liberali solicitând să figureze ca inițiatori, pe motiv că actualul proiect este aproape identic cu cel inițiat de primarul Adrian Dobre.

„S-a  eliminat o chestiune foarte, foarte importantă. (...) Era vorba despre acel termen în care noi, municipalitatea, ne angajăm să predăm Ministerului Apărării un număr de locuințe, după patru ani, după ultima variantă, în condițiile în care nu noi construiam locuințele. Consecința ar fi fost să pierdem terenul și toate investițiile de acolo. Dacă dumneavoastră considerați că această modificare nu este importantă cred că nu ați studiat foarte bine proiectul”, a fost replica viceprimarului George Pană. 

„În primul rând aș vrea să mulțumesc faptului că se aprobă astăzi această hotărâre de Consiliu Local. Este păcat că s-au pierdut șase luni de zile ca să se vină cu un proiect aproape identic și o să vă rog să luați cele două proiecte și să le comparați, și suntem ca-n povestea cocoșului bătut de moș ca să aducă mărgica de aur. Bine că s-a întâmplat, dar în primul rând și în primul rând să le mulțumesc cetățenilor ”, a susținut Dobre.

Proiectul a fost aprobat de data aceasta cu unanimitate de voturi. 

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg