Troleibuze mai scumpe pentru Ploiești. Primăria obligată să plătească TVA-ul

0
troleibuze-noi_f1531.jpg

troleibuze-noi_f1531.jpg

Proiectul legat de achiziționarea celor 20 de troleibuze pentru Ploiești a suferit o nouă modificare, în sensul că sumele care vor fi suportate de municipalitate vor fi mai mari, prin introducerea la plată a TVA-ului, în cuantum de 7,6 milioane de lei, care va fi plătit inițial de la bugetul local. Ulterior, banii vor fi restituiți de la bugetul de stat.

Proiectul prevede achiziționarea de către Ministerul Dezvoltării, în numele Primăriei Ploiești, a 20 de troleibuze cu o lungime de 12 metri.

Citește și: 20 de troleibuze noi vor ajunge la Ploiești

Valoarea eligibilă aferentă achiziționării mijloacelor de transport este de peste 40 de milioane de lei, din care 2%, respectiv 801.812 lei, reprezintă co-finanțarea proiectului, iar 7,6 milioane de lei este valoarea TVA neeligibilă. 

Aleșii locali ploieșteni au aprobat, miercuri, noii indicatori tehnico-economici pentru acest proiect. După ce vor fi achiziționate, cele 20 de troleibuze ar urma să fie introduse în circulație pe cele două trasee din municipiu, respectiv 9 pe traseul 202 și 11 pe traseul 44.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău