Reabilitările termice pentru blocurile din Ploiești mai scumpe în 2019. Proprietarii trebuie să-și dea acordul

0
reabilitare-termică_07aa9.jpg

reabilitare-termică_07aa9.jpg

Toate calculele legate de valoarea estimativă a proiectelor de reabilitare termică au fost date peste cap după ce, din 2019, a crescut salariul minim brut din construcții la 3.000 de lei/lună.

După ce proiectele privind reabilitarea unor blocuri în Ploiești au fost declarate eligibile, Primăria Ploiești trebuie să reia toate calculele financiare.

Motivul principal, a susținut primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, marți, în cadrul dezbaterii bugetului din 2019, pleacă de la faptul că a crescut salariul minim brut în construcții. la 3.000 de lei/lună.

Bineînțeles, nu doar influența salariului în valoarea proiectului trebuie refăcută, ci municipalitatea trebuie, ulterior, să obțină acordul locatarilor cu privire la noile valori, având în vedere că 25% din costuri vor fi suportate de aceștia. 

Citește și: Banii pentru cofinanțarea lucrărilor de reabilitare a blocurilor din Ploiești au fost direcționați pentru alte investiții – foto document

La începutul anului trecut, în bugetul local a fost prevăzută suma de 35.000 de lei, pentru co-finanțarea proiectului de reabilitare termică, însă la finele lui 2018, pe motiv că nu a fost încă semnat contractul de finanțare, sumele au fost direcționate către alte investiții.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău