Abonamente pentru parcările de la bloc din Ploiești. Un nou regulament pentru blocarea și ridicarea mașinilor parcate neregulamentar – Foto document

0
regulament_e18bb.jpg

regulament_e18bb.jpg

Cel puțin așa prevede un proiect de hotărâre de Consiliu Local, care vizează implementarea unui nou regulament cu privire la parcările din Ploiești, inclusiv a celor din zona blocurilor. Propunerea nu vizează care va fi taxa de parcare, ci doar că aceasta va fi stabilită în funcție de patru zone tarifare.

Noul regulament este unul generic, fără a exista precizări clare cu privire la modul de gestionare al parcărilor, dar nici cu privire la tarifele care se vor percepe pentru parcarea autoturismelor.

Potrivit propunerii, tariful ar urma să fie stabilit în funcție de patru zone tarifare, similar cu zonele stabilite pentru plata taxelor și impozitelor locale de către SPFL. 

Noile tarife ar urma să fie aprobate prin hotărâre de Consiliu Local, fie prin plata unui abonament, fie prin SMS, prin intermediul parcometrelor sa prin implementarea altor modalități de plată implementate în zona respectivă.

Propunerea mai vizează eliberarea a cinci tipuri de abonamente, respectiv abonament tip reședință, abonament pentru persoanele cu handicap, abonament pentru persoanele fizice, abonament pentru persoanele juridice și abonamentul gratuit.

Pentru eliberarea abonamentului ar urma să fie necesară o copie după actul de identitate, o copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului, dovada plății taxelor și impozitelor locale și a asigurării pentru autoturism, precum și a dovezii valabilității ITP.

Proiectul prevede și un regulament pentru blocarea și ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Documentul a fost postat pe site-ul Primăriei Ploiești (AICI), materiale pentru ședința din data de 24 aprilie. 

Citește și: Primăria vrea un nou regulament pentru parcările publice și de la bloc. Ploieștenii vor reglementări și pentru cei care locuiesc la casă – VIDEO

Noul regulament a fost prezentat și în cadrul unei dezbateri publice, care a avut loc în luna martie, la Sala de 200 de locuri a Palatului Administrativ din Ploiești.

parcare-ploiesti_30132.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău