Consiliul Județean Prahova începe identificarea terenurilor pe care este amplasat CET Brazi

0
teren-consiliul-judetean-prahova_9eb44.jpg

teren-consiliul-judetean-prahova_9eb44.jpg

Aleșii județeni au aprobat, cu unanimitate de voturi, demararea procedurilor de inventariere a terenurilor de la CET Brazi, în vederea intabulării, una dintre etapele necesare pentru predarea instalațiilor către Primăria Ploiești.

Consiliul Județean Prahova intenționează să predea CET Brazi către Primăria Ploiești. Procedura nu este însă una atât de simplă, având în vedere că în momentul de față suprafețele de teren figurează ca fiind ale Parcului Industrial Brazi.

La finele lunii martie, aleșii locali, într-o grabă nejustificată, au aprobat o solicitare către Consiliul Județean Prahova pentru trecerea CET Brazi la Primăria Ploiești.

Citește și: CET Brazi trece la Primăria Ploiești. Proiectul, fără viză de legalitate, aprobat de Consiliul Local Ploiești

La scurt timp însă, a apărut informația că terenurile nu aparțin de Consiliul Județean, ci sunt în patrimoniul Parcului Industrial Brazi. 

În momentul apariției acestei discuții în spațiul public, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a anunțat că este de acord cu predarea CET Brazi însă a condiționat transferul.

Astfel, Adrian Dobre a susținut că o astfel de trecere este posibilă numai după ce, în prealabil, Consiliul Județean își va respecta obligațiile contractuale, privind realizarea investițiilor prevăzute în contract. Cea de a doua condiție era ca terenurile pe care se află amplasat CET Brazi să nu fie grevate de sarcini, în condițiile în care există informații potrivit cărora una dintre suprafețele de teren este pusă sub sechestru.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău