fbpx

centru-persoane-liliesti_a6936.jpg

Centrele pentru adulți din Prahova vor intra într-un program de reorganizare. Pentru șapte centre se propune restructurarea, prin înființarea de centre de zi și transferul unor beneficiari la alte unități din subordinea DGASPC Prahova.

Aleșii județeni au aprobat un plan de restructurare pentru șapte centrele pentru adulți din Prahova. Este vorba despre centrele de îngrijire și asistență pentru persoanele adulte cu handicap, de la Mislea, Călinești, Urlați (două centre),Nedelea, Tătărăi și Lipănești.

Pentru centrul de la Mislea se propune transferul a 26 de beneficiari într-o altă unitate specializată cu același profil din subordinea D.G.A.S.P.C. Prahova. În acest scop, se va utiliza spațiul disponibilizat la unitatea de asistență socială de la Breaza, ca urmare a transferului copiilor în alte unități sau la asistenți maternali profesioniști.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Restructurarea C.R.R.N.P.A.H. Călinești se va realiza prin înființarea a cinci locuințe maxim protejate, unde vor fi transferate 50 de persoane (capacitate 10 persoane/LP) și prin înființarea a două centre de zi în comuna Florești și înființarea unui centru cu o capacitate de 21 de locuri.

Restructurarea C.I.T.O.P.A.H. Urlaţi se va realiza prin înființarea a cinci locuințe maxim protejate, unde vor fi transferate 50 de persoane(capacitate 10 persoane/LP).

Acestor beneficiari li se pot asigura servicii de specialitate și prin înființarea a două centre de zi în comuna Râfov, sat Buchilași, unde vor fi construite trei locuințe protejate și 1 centru de zi), iar în comuna Ceptura, sat Șoimești vor fi realizate două locuințe protejate și 1 centru de zi).

Totodată se propune înființarea unui centru cu un număr de 34 de beneficiari, într-o clădire existentă în cadrul C.I.T.O.P.A.H. Urlați (Corp C1) și înființarea unui centru, cu un număr de 46 de beneficiari, într-o clădire existentă în cadrul C.I.T.O.P.A.H. Urlați (Corp C2). Alți 19 beneficiari vor fi transferați în alte unități specializate din subordinea D.G.A.S.P.C. Prahova.

Restructurarea C.R.R.N.P.A.H. Urlați va include înființarea a două centre cu o capacitate de 40, respectiv 38 de locuri/centru, înființarea unui centru de îngrijire cu o capacitate de 30 de locuri/centru, transferul a 15 beneficiari într-o altă unitate din subordinea D.G.A.S.P.C. Prahova și transferul a 11 beneficiari într-o altă unitate din subordinea D.G.A.S.P.C. Prahova.

Restructurarea Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Nedelea se va realiza prin înființarea unui centru cu o capacitate de 50 de locuri, fiind folosită actuala clădire de la Nedealea, prin înființarea unui centru cu o capacitate de 50 de locuri, fiind folosită clădirea fostei Școli Speciale (aici fiind transferați 45 de beneficiari de la Nedelea și 5 beneficiari de la C.I.A.P.A.H. Liliești-Băicoi..

Totodată vor fi înființate patru locuințe maxim protejate (câte 10 beneficiari/locuință) - unde vor fi transferați 40 beneficiari (prin proiect PIN ANPD) și a unui Centru de zi (în imobilul care a aparținut Atelierului Școală al fostei Școli Speciale Nedelea).

Restructurarea  C.I.T.O.P.A.H. Tătărai se va realiza prin faptul că 10 beneficiari vor fi preluati de C.I.A. sau de asistent personal profesionist, 28 de beneficiari rămân în centrul nou înființat (CAbR), 12 beneficiari pleacă într-o locuință maxim protejată (LMP), opt beneficiari pleacă într-o locuință minim protejata (LmP).

Restructurarea C.I.A.P.A.H. Liliești-Băicoi se va realiza prin înființarea unui centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, cu o capacitate de 50 de locuri/centru.

În centrul existent vor fi stabilite circuitele funcționale astfel încât să se asigure serviciile sociale. Totodată există intenția de transferarea a 26 de beneficiari, respectiv 9 beneficiari la CIA Breaza, 10 beneficiari la CIA Voila, 5 beneficiari la CabR Nedelea și 2 beneficiari la CabR Tătărăi.

Vezi AICI planul integral de restructurare.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg