Casa compozitorului Paul Constantinescu ar putea fi reabilitată prin programul RO-Cultura

0
casa-compozitor-paul-constantinescu-reabilitare_dc4bf.jpg

casa-compozitor-paul-constantinescu-reabilitare_dc4bf.jpg

Construită în anul 1873, casa compozitorului Paul Constantinescu din Ploiești este declarată monument istoric. Consiliul Județean Prahova vrea să atragă finanțare pentru reabilitarea imobilului.

Clădirea, considerată de importanță națională, a fost construită în sec. XIX. Consiliul Județean Prahova și-a propus atragerea de finanțare pentru reabilitarea imobilului unde a locuit și compus Paul Constantinescu. Casa compozitorului a fost donată Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova și a devenit muzeu, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Prahova.

Proiectul prevede restaurarea elementelor arhitecturale, respectiv restaurarea tâmplăriei originale, restaurarea vitraliilor și refacerea suprafețelor vitrate gravate, dar și refacerea pardoselilor, precum și realizarea de amenajări peisagistice și lucrări de înlocuire a instalațiilor din interior.

În plus, lucrările ar urma să includă și amenajări muzeale, prin realizarea unei săli multifuncționale pentru audiții.

Pentru realizarea proiectului, Consiliul Județean Prahova intenționează să atragă finanțare prin programul RO-cultură implementat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în parteneriat cu Directoratul Norvegian pentru Patrimoniu Cultural și Consiliul Artelor din Norvegia, în calitate de Parteneri de Program din statele donatoare.

Programul beneficiază de o alocare financiară de 16.000.000 euro.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău