fbpx

2010_10_23_80817613_rsz_0cd9a.jpg

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, l-a acuzat ieri pe primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, că nu a răspuns în termenul legal de 30 de zile solicitării OMV Petrom de a amplasa o stație de monitorizare a calității aerului. Contactat de observatorulph.ro, edilul a precizat că va reveni cu un punct de vedere.

UPDATE Replica primarului Ploieștiului pentru ministrul Mediului: ”Să-l scoată din adormire pe domnul viceprimar Pană, colegul dânsei din ALDE”

Postarea ministrului Mediului pe Facebook:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Am sperat ca, după întrunirea de ieri a Grupului de lucru pe rafinării, participanții să ne dea numai vești bune în ceea ce privește calendarul măsurilor pe care și le-au asumat pentru reducerea poluării.

Din comunicatul pe care l-au dat publicității și din informațiile suplimentare pe care le-am cerut, rezultă, însă, că sunt lucruri, care, deși ar fi putut fi rezolvate rapid... nu s-a vrut?!

De exemplu, amplasarea statiilor proprii de monitorizare a calității aerului, pe care agentii economici și le-au procurat, nu s-a putut finaliza pentru că aceștia nu reușesc să perfecteze, cu Primăria Ploiești, documentațiile necesare.

Este vorba despre câtiva metri pătrați de teren, pe domeniul public al municipiului Ploiești, în locatii obligatorii, stabilite prin studii de specialitate.

De exemplu, OMV a facut o astfel de solicitare Primariei Ploiești încă din 12 martie a.c..
Pe 12 aprilie, când am fost în control la rafinăria dumnealor, mi-au arătat solicitarea rămasă, fix 30 de zile, fără răspuns.

Am și postat-o, atunci, pe Facebook, deci vă puteți convinge!

De atunci, a mai trecut aproape o săptămână și... nimic.

Domnul primar Dobre, potrivit legii, este DIRECT RESPONSABIL DE CALITATEA AERULUI.

M-am lămurit, deja, că, în afară de circ, de la dumnealui, la ceva bun nu mă pot aștepta!
Îi solicit, totuși, pentru ultima dată, să își ia rolul în serios și să semneze ce are de semnat. Dacă se simte depășit de situație și nu știe cum să procedeze, îi sugerez să se consulte cu omologul său de la Brazi.

Este în interesul cetățenilor!”

Adresa menționată de ministrul Mediului

adresabuna_ac235.jpg

adresa_80ed8.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg