fbpx

manastirea-zamfira_3f6e4.JPG

Aproape un milion de lei. Atât intenționează Consiliul Județean Prahova să repartizeze, în 2019, pentru reabilitarea unor biserici și pentru sprijinirea unităților de cult din județ.

Sumele sunt prevăzute în proiectul de buget al județului, care urmează să fie prezentat în ședința programată vineri, pe 19 aprilie. 

Astfel, suma de 431.000 de lei ar urma să fie repartizată de Consiliul Județean Prahova, dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat, pentru lucrările de restaurare a unor unități de cult.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Mănăstirea Zamfira, pictată de Nicolae Grigorescu, va fi restaurată cu fonduri UE

Una dintre lucrări vizează restaurarea, consolidarea și punerea în valoarea a Bisericii de lemn a schitului Jercălăi – Urlați, pentru care este prevăzută suma de 54.000 lei,

Suma de 217.000 de lei este prevăzută pentru consolidarea, restaurarea, conservarea și punerea în valoare a arhitecturii și picturii murale a Bisericii Mari de la Mănăstirii Zamfira, executată a fresco de Nicolae Grigorescu.

Pentru restaurarea picturii, finisaje interioare și exterioare, instalații, restaurare turn clopotniță, amenajări exterioare de la Biserica Sf. Vineri – Ploiești va fi alocată suma de 58.000 lei, iar pentru pentru consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a Centrului Cultural Protoieria Ploiești Nord se vor aloca 33.000 de lei.

Pentru restaurarea și consolidarea bisericii Sfânta Treime – sat Măgureni se propune alocarea sumei de 35.000 lei, iar 34.000 de lei pentru restaurarea și punerea în valoare a ansamblului arhitectural medieval al fostului Schit Lespezi.

Totodată, Consiliul Județean Prahova intenționează să mai mai aloce suma de 500.000 de lei, pentru sprijinirea financiară a unităților de cult. 

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg