fbpx

trecere-pietoni-ploiesti_75319.jpg

Chiar dacă operațiunea de marcare a unor străzi nu este nici pe departe una dificilă, zeci de artere rutiere din Ploiești nu mai dispun de treceri de pietoni. Potrivit proiectului de buget local, situația va fi una critică și în 2019. Asta pentru că sumele prevăzute pentru astfel de operațiuni au fost diminuate față de anul trecut de la 1,4 milioane de lei la 830.000 de lei.

La nici câțiva metri de Palatul Administrativ, o trecere de pietoni este numai pe jumătate din stradă. În zonă pietonii trebuie să circule cu mare atenție.

„Trec zilnic pe aici și șoferii nu se opresc pentru că strada nu mai este marcată. Zebra este numai pe jumătate de stradă, pe banda ocupată de mașinile parcate. Așa că, nici conducătorii auto, nici pietonii nu sunt în siguranță”, ne-a explicat Dumitru State, un ploieștean pensionar care nu înțelege cum o operațiune atât de simplă, de marcare a trecerilor de pietoni, nu poate fi realizată în municipiul reședință de județ.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Dacă aș fi în locul aleșilor aș lua o găleată cu var și aș trasa trecerile de pietoni. Este rușinos ca într-un oraș ca Ploieștiul să nu avem treceri de pietoni corespunzătoare”, era de părere și Alexandru Dan.

Marcajele au început să se curețe inclusiv pe strada Șoseaua Vestului care a fost modernizată și reabilitată cu fonduri europene în 2016. Iar situația este identică și pe alte artere de circulație situate chiar în zona centrală.

Conform proiectului de buget, promovat pe site-ul Primăriei Ploiești, pentru anul 2019 s-a propus diminuarea sumelor alocate pentru servicii de mobilitate și trafic urban., de la 1,4 milioane, cât a fost în 2018, la 830.000 în 2019. Este vorba de sumele propuse a fi repartizate inclusiv pentru marcarea străzilor.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook