tce-executare-silita-datorii-primaria-ploiesti_8bb5d.jpg

Totul pleacă de la faptul că, în 2010, în urma unui control al Curții de Conturi, inspectorii au constatat că nu a fost plătit TVA-ul pentru gratuitățile acordate de municipalitate pensionarilor, elevilor și studenților. Inițial, TCE a fost obligată la plata sumei, însă ulterior societatea de transport a dat în judecată Primăria Ploiești, care trebuie acum să plătească peste 11,1 milioane de lei, dar și cheltuielile de judecată.

La începutul lunii aprilie, Adunarea Generală a Acționarilor de la TCE Ploiești a luat act de demararea procedurilor de executare silită a Primăriei Ploiești, după ce, în baza unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, municipalitatea a fost obligată la plata sumei de 11.166.465 de lei.

Culmea este că, pe lângă suma reprezentând TVA-ul la gratuitățile acordate de Primăria Ploiești în 2010, mai nou, municipalitatea este obligată să plătească și cheltuielile de judecată cifrate la... 115.269 de lei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: TCE a început procedura de executare silită a Primăriei Ploiești

În acest moment, TCE se confruntă cu o serie de dificultăți având în vedere că a fost obligată la plata unor sume imense de către ANAF și SPFL, ca urmare a  deciziilor greșite luate în trecut.

Hotărârea AGA prin care se ia act de demararea procedurilor de executare silită a Primăriei Ploiești:

cheltuieli-judecata-primaria-ploiesti_81001.png

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg