fbpx

strazi-pamant.jpg

Chiar dacă ne aflăm în anul de grație 2019, mai multe străzi din Cartierul Râfov al Ploieștiului figurează în continuare ca fiind din pământ sau cu pietriș, iar mulți dintre locuitori nu sunt, încă, branșați la rețeaua de apă sau de canalizare. În regim de urgență, în ședință extraordinară, aleșii locali ploieșteni au aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici, pentru un program amplu de modernizare a zonei.

Străzile Atelierului, Târgului, Uzinei, Traian Săvulescu, Trenului, Izlazului sau Pieței sunt numai câteva dintre căile de acces din Cartierul Râfov care nu au fost asfaltate.

Faptul că străzile sunt din pământ sau din pietriș nu ar fi singura problemă. Pe strada Uzinei sau pe strada Corlătești încă sunt imobile care nu sunt branșate la rețeaua de alimentare cu apă, iar locuitorii din zonă nu dispun nici de rețea de canalizare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Aleșii locali ploieșteni au aprobat luni, în ședință extraordinară, reactualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru un proiect care vizează Cartierul Râfov. Este vorba despre „Regenerarea urbană în zona marginalizată a Ploieștiului, Cartier Râfov”.

Programul cuprinde nu doar lucrări de canalizare. Astfel, prin program se propune inclusiv modernizarea iluminatului public, dar și asfaltarea unor artere de circulație.

Comunicatul Primăriei Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești va depune spre evaluare și aprobarea finanțării prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv specific 4.3, până în data de 29.03.2019, proiectul “Regenerare urbană in zona marginalizata a municipiului Ploiești - cartier Râfov”.
“Proiectul aprobat, astăzi, în ședința Consiliului Local Ploiești, are ca scop creșterea calității vieții locuitorilor din cartierul Râfov. Vorbim despre reabilitarea infrastructurii urbane de bază, respectiv îmbunătățirea accesului la utilitățile publice, ridicarea gradului de confort urban și a circulației rutiere, pietonale și cu bicicleta, precum și derularea unor programe educaționale, la nivel preșcolar și școlar, dar și îmbunătățirea factorilor de mediu din zonă”, a declarat primarul Municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre.
Prin proiectul menționat se vor realiza următoarele activități principale:
 Construcția unui centru multifuncțional de zi, aferent tuturor categoriilor de vârsta și cu destinația utilizării publice pentru activități socio-culturale și recreative;

 Amenajarea unui părculeț de recreere și locuri de joaca pentru copii, la intersecția străzilor Traian Săvulescu și Râfov, care să satisfacă nevoia de liniște și relaxare a locuitorilor din zonă.

 Extinderea rețelelor pentru asigurarea utilităților de bază, incluzând:

• Extinderea rețelei de canalizare pentru ape menajere și/sau pluviale;
• Extinderea rețelei de iluminat public;

 Modernizarea străzilor de importanță secundară, inclusiv a aleilor pietonale și construirea de piste de biciclete, acolo unde este posibil, în scopul accesului către zona centrală a cartierului și punctele de interes social. Prin modernizarea străzilor din cartierul Râfov se va fluidiza substanțial traficul rutier în zonă.

Valoarea proiectului va fi de 22.775.390,00 lei (inclusiv TVA). (foto proiect - Primăria Ploiești)

modernizare-cartier-rafov.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg