WhatsApp Image 2019-03-23 at 11.09.25.jpeg

Consiliul Local Ploieşti a aprobat solicitarea către Consiliul Judeţean pentru trecerea CET Brazi. Proiectul nu a avut viză de legalitate iar ședința a durat mai bine de o oră şi jumătate și nu a fost lipsită de acuze.

Într-un final, după ce proiectul de hotărâre privind transferul CET Brazi de la Consiliul Judeţean la Primăria Ploieşti a fost modificat complet, propunerea a fost aprobată cu votul aleşilor PSD, ALDE şi PMP, chiar dacă nu avea viză de legalitate.

Din start trebuie spus că proiectul nu a avut viză de legalitate din partea secretarului municipiului, dar nici de la Direcţia Juridică. Explicaţia a fost că aleşii locali pot doar să solicite transferul CET Brazi, nu trecerea acestuia în patrimoniul municipiului, atâta timp cât Consiliul Judeţean are în patrimoniu instalaţiile şi terenul.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cu rapiditate maximă, social-democraţii au propus, prin consilierul George Botez, un set de amendamente, care au fost aprobate cu votul PSD, ALDE şi PMP. Cu aceleaşi voturi, a trecut şi proiectul de hotărâre nou propus, chiar dacă secretarul municipiului a anunţat că nu poate să se pronunţe cu privire la legalitate asupra modificărilor aduse.

În timpul şedinţei, primarul Ploiestiului, Adrian Dobre, a susţinut că este de acord cu preluarea CET Brazi, dar numai dacă aceasta preluare este legală şi doar dacă terenurile nu sunt grevate de sarcini. În plus, Dobre a amintit de faptul că, potrivit contractului, Consiliul Judeţean avea obligaţia să investească în retehnologizare instalaţiilor pentru îndeplinirea condiţiilor de mediu.

La rândul lor, social-democraţii şi-au arătat deschiderea totală să susţină proiectele legate de termoficarea oraşului, anunţând că trebuie să se renunţe la atacurile politice. Poziţia PSD vine în contextul în care, ploieştenii au primit o scrisoare din partea primarului Dobre cu privire la situaţia legată de termoficare, în contextul în care la 1.05.2019 expiră contractul cu operatorul de termoficare.

WhatsApp Image 2019-03-23 at 12.45.09.jpeg

WhatsApp Image 2019-03-23 at 12.45.22.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg