fbpx

WhatsApp Image 2019-03-23 at 11.09.25.jpeg

Consiliul Local Ploieşti a aprobat solicitarea către Consiliul Judeţean pentru trecerea CET Brazi. Proiectul nu a avut viză de legalitate iar ședința a durat mai bine de o oră şi jumătate și nu a fost lipsită de acuze.

Într-un final, după ce proiectul de hotărâre privind transferul CET Brazi de la Consiliul Judeţean la Primăria Ploieşti a fost modificat complet, propunerea a fost aprobată cu votul aleşilor PSD, ALDE şi PMP, chiar dacă nu avea viză de legalitate.

Din start trebuie spus că proiectul nu a avut viză de legalitate din partea secretarului municipiului, dar nici de la Direcţia Juridică. Explicaţia a fost că aleşii locali pot doar să solicite transferul CET Brazi, nu trecerea acestuia în patrimoniul municipiului, atâta timp cât Consiliul Judeţean are în patrimoniu instalaţiile şi terenul.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cu rapiditate maximă, social-democraţii au propus, prin consilierul George Botez, un set de amendamente, care au fost aprobate cu votul PSD, ALDE şi PMP. Cu aceleaşi voturi, a trecut şi proiectul de hotărâre nou propus, chiar dacă secretarul municipiului a anunţat că nu poate să se pronunţe cu privire la legalitate asupra modificărilor aduse.

În timpul şedinţei, primarul Ploiestiului, Adrian Dobre, a susţinut că este de acord cu preluarea CET Brazi, dar numai dacă aceasta preluare este legală şi doar dacă terenurile nu sunt grevate de sarcini. În plus, Dobre a amintit de faptul că, potrivit contractului, Consiliul Judeţean avea obligaţia să investească în retehnologizare instalaţiilor pentru îndeplinirea condiţiilor de mediu.

La rândul lor, social-democraţii şi-au arătat deschiderea totală să susţină proiectele legate de termoficarea oraşului, anunţând că trebuie să se renunţe la atacurile politice. Poziţia PSD vine în contextul în care, ploieştenii au primit o scrisoare din partea primarului Dobre cu privire la situaţia legată de termoficare, în contextul în care la 1.05.2019 expiră contractul cu operatorul de termoficare.

WhatsApp Image 2019-03-23 at 12.45.09.jpeg

WhatsApp Image 2019-03-23 at 12.45.22.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg