fbpx

primar-dobre-presedinte-consiliul-judetean-prahova.jpg

Războiul declarațiilor cu privire la termoficarea Ploieștiului s-a mutat zilele acestea din fața camerelor de filmat pe Facebook. După ce primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a lansat critici dure la adresa președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, nu a durat mult timp până când a apărut și reacția acestuia.

După ce subiectul legat de termoficare a reprezentat una dintre temele frecvente din conferințele de presă, având în vedere că la 1 mai 2019 expiră contractul cu operatorul de termoficare, iar ploieștenii riscă să rămână fără apă caldă și căldură, mai nou, în urmă cu două zile s-a mutat pe Facebook, unde primarul Adrian Dobre și președintele Consiliului Județean Prahova au avut un schimb de replici dure.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Îi explic cât pot de simplu PSD-istului Bogdan Toader, ca să înțeleagă și el: NU voi accepta ca ploieștenii să plătească 404 lei per gigacalorie către Veolia. Eu apăr interesele locuitorilor Ploieștiului, nu ale vreunei companii străine. Sigur că voi continua negocierile cu Veolia. Joi sau vineri, ne vedem din nou. Eu nu închid niciodată ușa dialogului, atât timp cât acesta se face cu bună credinţă. Le-am spus francezilor ceea ce le voi transmite public într-o scrisoare și ploieştenilor: sunt de acord să mergem mai departe cu contractul dacă păstrăm preţul la un nivel suportabil pentru ploieşteni. Nu voi accepta însă ca, după ce ploieștenii le-au plătit peste 300 de milioane de euro în 15 ani, să le plătescă aceeaşi sumă în mai puţin de 7 ani, aşa cum doreşte majoritatea PSD – ALDE – PMP. Le mulţumesc celor de la Veolia că au recunoscut public că au solicitat un preţ de 404 lei, pentru că astfel cetăţenii din Ploiești pot să vadă ce soluție susțin reprezentanții majorității PSD – ALDE – PMP din Consiliul Local.
Mi se pare degradant ca ditamai președintele de Consiliu Județean să se transforme în avocatul unei companii private care vrea să-i jupoaie pe ploieșteni.”, este postarea făcută pe Facebook în urmă cu două zile de primarul Ploieștiului Adrian Dobre.

La scurt timp, a apărut, tot pe Facebook, pe pagina primarului Dobre, reacția președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

„Domnule primar Adrian Dobre, știți foarte bine cine sunt pentru că suntem foarte diferiți - eu sunt un om onest, un om dedicat Prahovei și cetățenilor săi. Dumneavoastră, în schimb, sunteți un primar care își dezinformează cetățenii, la sfârșitul unui mandat dezastruos, în goană aprigă după capital electoral. Aflați, încă o dată, că eu nu am memoria scurtă și rețin bine istoricul problemei legate de sistemul public de furnizare a agentului termic, asupra căreia nu aţi intervenit timp de doi ani, din motive doar de dumneavoastră ştiute. Nu sunt, nu am fost şi nu voi fi niciodată "un avocat al firmelor private", aşa cum aţi îndrăznit, în mod mincinos, să afirmaţi. Însă, din păcate, dumneavoastră sunteți primarul Ploieștiului și nimeni altcineva! La finalul contractului cu actualul furnizor, adică cu 2 luni înainte de acest termen, dumneavoastră veniţi în fața ploieştenilor şi îi minţiţi că este posibilă propunerea dumneavoastră de creare a unui operator public, în parteneriat cu administraţia locală, deşi, la acest moment, nu aveţi nici cunoştinţele şi nici resursele financiare necesare, iar ploieştenii sunt foarte aproape de a rămâne fără apă caldă. Discutăm despre milioane de euro pentru ca ideea dumneavoastră să fie posibilă. Cetățenii trebuie să cunoască faptul că serviciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat intră exclusiv în atribuțiile municipalității. Cu toate acestea, Consiliul Județean Prahova a susținut financiar realizarea studiului privind stabilirea modalităților optime de gestiune a acestui sistem. Ce denotă acest lucru? Implicare pentru binele ploieștenilor. În această seară, asist la o nouă eschivă politicianistă - o întoarceţi ca la Ploieşti. Susţineţi că rămâneţi deschis dialogului cu Veolia, dar doriţi un tarif mai mic, aşa cum şi eu îmi doresc pentru ploieşteni, deşi, conform documentelor oficiale prezentate în mesajul meu de azi dimineaţă, dumneavoastră niciodată nu aţi avut intenţia să se încheie contractul cu actualul operator, ba chiar aţi luat în considerare prelungirea chiar şi pe 4 ani. Eu în continuare sper să găsiţi o soluţie şi să vă asumaţi responsabilitatea de a fi primarul Ploieştiului!”, a scris Bogdan Toader.

Culmea este că postările celor doi politicieni au atras numeroase comentarii din partea internauților, dar și din partea celor care, într-un fel sau altul, au legătură cu politica actuală din Ploiești.

Citește și: Sedință extraordinară pentru preluarea CET Brazi. Problema termoficării pasată în sarcina primarului Dobre - proiect

Într-un final, aleșii PSD - ALDE vor „să rezolve” problema mult mai simplu. Un proiect de hotărâre de Consiliu Local vizează împuternicirea primarului Adrian Dobre pentru transferarea CET Brazi de la Consiliul Județean la Primăria Ploiești.

primar-dobre-președinte-consiliul-judetean-facebook.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg