voucher-vacanta.jpg

Procedura de acordare a voucherelor de vacanță nu este chiar atât de simplă precum pare la prima vedere. Pe lângă faptul că fiecare administrație trebuie să-și aprobe bugetul de venituri și cheltuieli, achiziționarea voucherelor de vacanță se realizează în baza unor licitații.

Întârzierea aprobării bugetului de stat ar putea avea efecte nedorite pentru angajații din administrație, care ar putea beneficia de voucherele de vacanță de abia pe la jumătatea lunii iulie. Asta pentru că procedura de acordare a voucherelor este, oarecum, de durată.

Bugetul de stat pentru anul 2019 a fost adoptat de Parlament de abia săptămâna trecută, iar două zile mai târziu a fost promulgat.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De abia acum, după aprobarea bugetului de stat, autoritățile pot să înceapă discuțiile pe tema bugetelor județene și  locale, care potrivit legii, trebuie să se afle în dezbatere publică timp de 30 de zile.

Citește și: Salariații vor putea primi bani sau tichete de masă în schimbul voucherelor de vacanță nefolosite

În aceste condiții, asta ar însemna că de abia la finele lunii aprilie am putea vorbi de aprobarea bugetelor locale, când vor fi prevăzute fondurile necesare pentru voucherele de vacanță.

Numai că aprobarea bugetelor locale nu înseamnă începerea distribuirii de vouchere. După aprobarea bugetelor, urmează apoi perioada în care vor fi derulate procedurile în vederea achiziționării de biletelor de vacanță.

Prin urmare, angajații Primăriei Ploiești și ai Consiliului Județean Prahova ar urma să primească voucherele de abia pe la finele lunii iunie - începutul lunii iulie, dacă procedurile de achiziție nu vor fi contestate.

Trebuie precizat că tichete sunt valabile pe durata unui an.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg