cj-prahova-termoficare-ploiesti.jpg

După ce subiectul legat de continuarea furnizării agentului termic în Ploiești a ajuns motiv de dispută în Consiliul Local, dar și între între instituții, miercuri, Consiliul Județean Prahova a transmis faptul că rezolvarea situației ține numai de autoritatea locală. Prin urmare, CJ Prahova a notificat Primăria Ploiești și Consiliul Local să înceapă demersurile pentru pentru trecerea instalației de producere a agentului termic și a apei calde – CET Brazi – din domeniul public al Județului Prahova în domeniul public al municipiului Ploiești.

Întreaga discuție legată de serviciul de termoficare a plecat de la faptul că, la 1 mai 2019, expiră actualul contract privind asigurarea serviciului de producere, transport și distribuție a agentului termic în Ploiești.

Pentru cei care nu au fost familiarizați cu acest subiect trebuie precizat faptul că, încă din 2003, Consiliul Local Ploiești și Consiliul Județean Prahova s-au asociat în vederea constituirii serviciului public centralizat de alimentare cu energie termică în sistem de producere - transport - distribuție. Ulterior, serviciul a fost concesionat, dar, totodată, Consiliul Județean și Consiliul Local având, fiecare 6,40% din capitalul social.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, critici dure la adresa primarului Dobre, pe tema contractului privind furnizarea căldurii - VIDEO

Cum disputa legată de actuala situație a atins cote maxime, reprezentanții Consiliului Județean Prahova au anunțat, în mai multe rânduri, că sunt dispuși să cedeze Primăriei și Consiliului Local Ploiești zona de producție și transport.

Citește și: Primarul Dobre: Continuăm negocierile cu Veolia, dar nu acceptăm tariful de 404 lei/ Gcal

Miercuri, de altfel, Consiliul Județean Prahova a anunțat că, având în vedere răspunsul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care de altfel a precizat că precizările au numai un caracter informativ, a notificat Primăria Ploiești și Consiliul Local să înceapă demersurile „pentru trecerea instalației de producere a agentului termic și a apei calde – CET Brazi – din domeniul public al Județului Prahova în domeniul public al municipiului Ploiești, în vederea asigurării serviciului de alimentare cu energie termică a orașului”.

Comunicatul Consiliului Județean Prahova

Referitor la informațiile apărute în spațiul public privind asigurarea continuității furnizării serviciului de alimentare cu energie termică în municipiul Ploiești, venim cu următoarele precizări:

Pentru clarificarea posibilităților legale de a rezolva problema apărută prin ajungerea la termen a contractului de concesiune între Veolia Energie Prahova, pe de o parte, în calitate de concesionar, și Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova, pe de altă parte, în calitate de concedenți, s-a solicitat punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în legătură cu acest subiect.

Prin adresa de răspuns, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a precizat: “În temeiul prevederilor art. 8 alin (1) din Legea nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, autoritățile administrației publice locale din municipiul Ploiești au competență exclusivă în tot ceea ce privește înființarea, organizarea, gestionarea și funcționarea serviciului de alimentare cu energie termică a populației”.

Având în vedere cele precizate, Consiliul Județean Prahova a transmis o notificare Primăriei Ploiești și Consiliului Local al Municipiului Ploiești în care se arată că autoritatea județeană nu poate organiza un serviciu de alimentare cu energie termică și apă caldă pentru Municipiul Ploiești și că este necesară organizarea unui serviciu propriu al municipiului Ploiești, în conformitate cu prevederile legale.

Având la bază aceste observații, Consiliul Județean Prahova a solicitat Primăriei Municipiului Ploiești și Consiliului Local al Municipiului Ploiești să înceapă demersurile pentru trecerea instalației de producere a agentului termic și a apei calde – CET Brazi – din domeniul public al Județului Prahova în domeniul public al municipiului Ploiești, în vederea asigurării serviciului de alimentare cu energie termică a orașului. Această măsură este necesară pentru că nu se mai justifică existența CET Brazi în domeniul public al Județului Prahova, deoarece această instalație folosește exclusiv pentru serviciul local de alimentare cu energie termică.

rasp. 1.jpg

rasp. 2.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg