Primăria vrea un nou regulament pentru parcările publice și de la bloc. Ploieștenii vor reglementări și pentru cei care locuiesc la casă – VIDEO

0
dezbatere-publica-parcari.jpg

dezbatere-publica-parcari.jpg

Timp de aproape două ore, ploieștenii au fost invitați marți seară la o dezbatere publică pe tema regulamentului pentru parcările din municipiu, atât pentru cele cu plată, dar și cele din zona blocurilor. Cei prezenți la dezbatere au propus ca regulamentul să vizeze și zona trotuarelor din fața caselor, pentru decongestionarea traficului.

Regulamentul propus de municipalitate a fost prezentat de Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești, și vizează procedura de blocare/ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar, dar și modul în care ar urma să fie realizată închirierea locurilor din parcările condominiale.

Mai mult, regulamentul propus spre dezbatere vrea să reglementeze problema autoturismelor abandonate pe domeniul public, dar și problema locurilor de parcare de la bloc ocupate de tot genul de vehicule de marfă.

Conform regulamentului, mașinile parcate neregulamentar ar putea fi ridicate și transportate într-o zonă amenajată, dacă în termen de patru ore de la blocarea roților proprietarii nu se prezintă.

Într-o astfel de situație, proprietarul mașinii ar urma să suporte costuri suplimentare, detaliile legate de cheltuielile ocazionate de ridicare, transport și depozitare urmând să fie stabilite ulterior.

În ceea ce privește parcarea de la bloc, conform documentului, fiecare proprietar are dreptul la un loc de parcare pentru un singur autoturism.

În cazul în care vorbim de un al doilea loc de parcare, acesta ar putea fi obținut numai în baza unei licitații. Programul de funcționare de la bloc ar urma să fie între 16.30 – 08.00, interval în care locul închiriat nu poate fi ocupat de un alt autoturism.

„Nu mai lăsați autoturismele parcate pe trotuare”

Ploieștenii prezenți la dezbatere au venit cu multe propuneri, mulți dintre ei susținând că, la ora actuală, cea mai mare problemă o reprezintă mașinile lăsate pe trotuare de cei care locuiesc la casă. Acesta este și motivul pentru care propunerea lor a fost ca, la rândul lor, cei care locuiesc la casă să fie obligați să plătească pentru locul de parcare din fața porților.

Noul regulament include și propunerea ca tarifele pentru parcările cu plată să fie diferențiate în funcție de zone, similar cu modul în care este calculat impozitul la Ploiești. Singura diferență este că vor exista numai trei zone tarifare, asta pentru că nu sunt amenajate parcări în zona D, de la periferia orașului.

 Ploieștenii prezenți la dezbatere au mai solicitat ca în toate parcările utilizate de instituțiile publice să fie permis accesul în zilele de sâmbăta și duminică, pentru crearea de noi locuri de parcare, dar și ca în cazul mașinilor abandonate pe domeniul public, noul regulament să includă sancțiuni mult mai severe pentru cei care ocupă astfel domeniul public.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău