fbpx

1ba57a24-ed80-434e-b09a-8f3d56b372e7.jpg

Poate doar refuzul de a ne mai achita taxele și impozitele locale să-i mai sperie. Și asta pentru că nu ar mai avea de unde să își ia salariile.

Cândva, în Ploiești, existau inspectori ai primăriei care umblau prin tot orașul. Ploieștiul nu este vreun New York, așa că problema ar putea fi rezolvată în doar câteva zile. De ce să umble? Pentru că sunt plătiți, pentru că avem nevoie de un oraș civilizat, pentru că nu mai auzim nimic despre amenzi.

Poliția Locală ar putea face asta. Da, acea Poliție Locală, a cărei inutilitate publică este o certitudine, în pofida salariilor astronomice, a sporurilor, a normei de hrană, primite nemeritat. Nu este vina celor caschetarilor care i-au făcut invidioși până și pe polițiștii MAI cu veniturile lor, ci a celor care îi conduc. (mă rog, îi conduc e un fel de a spune). 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Salarii majorate substanțial pentru întreaga pleiadă de rude, prieteni, clienți de la partide și puținii oameni ajunși acolo pe merit sau accidental. Cum justifică ei aceste salarii? A trecut ceva timp de la majorare, iar Ploieștiul arată din ce în ce mai rău. Ăsta da paradox! Este ușor și convenabil să dai vina pe primar, doar ca să ai ce să înjuri, dar realitatea este puțin diferită. E adevărat că ar putea să se înfigă în ei, dar este teribil de complicat să îi dai afară. Sunt funcționari publici și au drepturi. Urmează procese, pe care de regulă le câștigă, pentru că ei sunt acolo angajați prin concurs. Instanțelor nu le pasă că orașul arată jalnic, că o armată de indivizi încasează nemeritat banii.

Aș vrea să mă înșel, iar Poliția Locală să îmi demonstreze asta, prin prezentarea amenzilor aplicate pentru situații similare celor din înregistrarea din acest material, unde un cititor a filmat pe strada Nicolae Filimon, colț cu Viișoarei. Este exclusiv vina oamenilor, dar dacă nimeni nu-i amendează, vor continua să facă asta. Încă o dată, aplicarea amenzilor ar putea justifica salariile Poliției Locale, RASP-ului, și ale altora din administrația publică.

În cazul în care nu se întâmplă, de ce să îmi mai plătesc taxele și impozitele locale? Doar pentru ca niște indivizi să își încaseze salariile nesimțit de mari, iar către contribuabil să nu se întoarcă nimic? Mulțumesc, dar nu! De banii ăștia îmi strâng singur gunoiul și mai și economisesc ceva.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg