Proiecte cu finanțare europeană, semnate în Prahova: modernizări de drumuri, extindere UPU, reabilitare termică la Maternitate

0
fonduri-ue.jpeg

fonduri-ue.jpeg

Vicepremierul României, Vasile Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării, a fost prezent, luni, la Ploiești, pentru semnarea mai multor contracte de finanțare, atât a unor proiecte privind infrastructura rutieră, cât și pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii din Sănătate și în domeniul asistenței sociale și protecției copilului.

În domeniul infrastructurii rutiere, Prahova va beneficia de finanțare pentru modernizarea DJ 720, DJ 102K, DJ 102 D și DJ 100C, proiecte care au o valoare de peste 200 de milioane de lei.

DJ 720 străbate localitățile Florești și Filipeștii de Pădure, fiind realizată legătura cu Dâmbovița, în timp ce DJ 102 K, DJ 102 D si DJ 100C traversează localitățile Urlați, Baba Ana, Ceptura, Ciorani, Fântânele, Fulga, Sălciile, Vadu Săpat și Tomșani.

Cel de-al treilea proiect major se referă la extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești. Este vorba despre un proiect cu o valoare de peste 18,5 milioane de lei, contribuția Consiliului Județean Prahova fiind de peste 11,7 milioane de lei, iar asistența financiară nerambursabilă fiind de 6,7 milioane de lei.

Cel de-al patrulea contract de finanțare este cel referitor la reabilitarea termică a Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești. Contractul are o valoare de peste 7 milioane de lei și o durată de execuție de 24 de luni.

În fine, ultimele două contracte de finanțare semnate luni se referă la înființarea de locuințe protejate și centre de zi la Călinești, beneficiare fiind persoanele instituționalizate cu dizabilități.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău