Expertiză pe Bulevardul Republicii, în zona unde a avut loc avaria de apă. Sub carosabil au apărut „caverne” – VIDEO

0
avarie-apa-ploiesti-bulevardul-republicii.jpg

avarie-apa-ploiesti-bulevardul-republicii.jpg

După avaria de apă care a afectat mai multe cartiere din Ploiești, Primăria Ploiești va dispune efectuarea unei expertize, pentru a se află dacă au fost respectate procedurile și tehnologia în momentul în care au fost efectuate lucrările de montare a conductei de apă, când au fost reabilitate liniile de tramvai din zonă.

Propunerea vine în contextul în care în momentul efectuării reparațiilor, au fost constatate o serie de deficiențe, dar și existența, sub stratul de asfalt, a unor „caverne”, potrivit primarului Ploieștiului, Adrian Dobre.

Citește și: Filmul unei avarii majore de apă (ne)anunțate, care a pus pe jar aproximativ 30.000 de ploieșteni – VIDEO

„Expertiza pe care am solicitat-o a fost în urma situației create. Chiar astăzi, de exemplu, și este un element care vine în plus pentru susținerea acestei expertize, am văzut o adresă venită din partea proiectantului, care spune că îi trebuie ele,mente în plus pentru a determina cauza apariției situației de acolo, de ce s-a rupt acea conductă. Și, atunci, lucrul acesta se poate face numai pe baza unei expertize”, a susținut, marți, Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești, care a anunțat că expertiza se va realiza după ce în zonă vor fi efectuate decopertări și săpături.

Citește și: Misterul avariei de proporții din Ploiești. Unde au dispărut peste 6,6 milioane de litri de apă?

„Expertiza am solicitat-o pentru că atunci când s-a făcut lucrarea pentru remedierea conductei eu am observat sau mai bine spus nu am văzut elementele care ar fi trebuit să reiasă dacă s-ar fi respectat procedura de realizare a conductei respective din punct de vedere tehnic și, mai mult decât atât, în zona respectivă au apărut, sub stratul de asfalt, ceea ce s-a observat din săpăturile respective, o serie de caverne”, a mai declarat Dobre, care a explicat că, în urma expertizei, s-ar putea știi dacă au fost respectate procedurile din proiect prevăzute în cazul montării conductei.

Lucrările pe Bulevardul Republicii au fost efectuate în momentul derulării contractului de modernizare a liniilor de tramvai.

Suplimentar, municipalitatea a verificat dacă în timpul avariei de apă, având în vedere pierderile anunțate de operatorul care furnizează apa în Ploiești, au fost afectate subsolurile blocurilor din zonă.

Citește și: „Triunghiul Bermudelor” la Ploiești. Unde au dispărut cantități masive de apă în urma avariei majore – VIDEO

Vestea bună este că, deși s-a vorbit de pierderi de peste 6,6 milioane de litri de apă, aceasta nu a ajuns în subsolul blocurilor.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău