avarie-apa-ploiesti-bulevardul-republicii.jpg

După avaria de apă care a afectat mai multe cartiere din Ploiești, Primăria Ploiești va dispune efectuarea unei expertize, pentru a se află dacă au fost respectate procedurile și tehnologia în momentul în care au fost efectuate lucrările de montare a conductei de apă, când au fost reabilitate liniile de tramvai din zonă.

Propunerea vine în contextul în care în momentul efectuării reparațiilor, au fost constatate o serie de deficiențe, dar și existența, sub stratul de asfalt, a unor „caverne”, potrivit primarului Ploieștiului, Adrian Dobre.

Citește și: Filmul unei avarii majore de apă (ne)anunțate, care a pus pe jar aproximativ 30.000 de ploieșteni - VIDEO

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Expertiza pe care am solicitat-o a fost în urma situației create. Chiar astăzi, de exemplu, și este un element care vine în plus pentru susținerea acestei expertize, am văzut o adresă venită din partea proiectantului, care spune că îi trebuie ele,mente în plus pentru a determina cauza apariției situației de acolo, de ce s-a rupt acea conductă. Și, atunci, lucrul acesta se poate face numai pe baza unei expertize”, a susținut, marți, Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești, care a anunțat că expertiza se va realiza după ce în zonă vor fi efectuate decopertări și săpături.

Citește și: Misterul avariei de proporții din Ploiești. Unde au dispărut peste 6,6 milioane de litri de apă?

„Expertiza am solicitat-o pentru că atunci când s-a făcut lucrarea pentru remedierea conductei eu am observat sau mai bine spus nu am văzut elementele care ar fi trebuit să reiasă dacă s-ar fi respectat procedura de realizare a conductei respective din punct de vedere tehnic și, mai mult decât atât, în zona respectivă au apărut, sub stratul de asfalt, ceea ce s-a observat din săpăturile respective, o serie de caverne”, a mai declarat Dobre, care a explicat că, în urma expertizei, s-ar putea știi dacă au fost respectate procedurile din proiect prevăzute în cazul montării conductei.

Lucrările pe Bulevardul Republicii au fost efectuate în momentul derulării contractului de modernizare a liniilor de tramvai.

Suplimentar, municipalitatea a verificat dacă în timpul avariei de apă, având în vedere pierderile anunțate de operatorul care furnizează apa în Ploiești, au fost afectate subsolurile blocurilor din zonă.

Citește și: „Triunghiul Bermudelor” la Ploiești. Unde au dispărut cantități masive de apă în urma avariei majore - VIDEO

Vestea bună este că, deși s-a vorbit de pierderi de peste 6,6 milioane de litri de apă, aceasta nu a ajuns în subsolul blocurilor.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Roxana Tănase
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg