fbpx

avarie-apa-ploiesti-film-calitate-interventie.jpg

La cinci zile de la avaria majoră de apă care a afectat mai multe zone ale Ploieștiului, concluzia este una mai mult decât alarmantă. În anul de grație 2019, autoritățile spun că nu există proceduri pentru informarea cetățenilor în cazul în care există probleme legate de calitatea apei.

La cinci zile de la producerea avariei, într-o conferință de presă, care a venit mai degrabă ca o replică la cererea primarului Adrian Dobre, de demisie a conducerii Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, a fost făcut și un sumar film al avariei majore care a afectat aproximativ 30.000 de ploieșteni.

„În ultimele câteva zile au fost vehiculate multe informații în spațiul public legate de avaria pe rețeaua de apă potabilă din zona de Nord a orașului. Au fost făcute și acuzații, au fost solicitate și demisii și am considerat că este absolut corect și natural să avem alături și pe reprezentanții instituțiilor cărora li s-au cerut demisiile să ascultăm sau să vedem și punctul dumnealor de vedere, să vedem dacă există vreo vulnerabilitate undeva, astfel încât să se poată preîntâmpina eventuale situații generatoare de pericol, pentru că simplele acuze pe care le întâlnim în mod cotidian în ultima vreme și cererile de demisii care nu au în spate un fundament bine consolidat nu cred că își au locul în spațiul în care cu toții ne desfășurăm activitatea”, a anunțat la începutul conferinței George Pană, viceprimarul Ploieștiului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea, a anunțat că, de fapt, primele probleme au apărut vineri noaptea când s-a constatat o pierdere masivă de apa. Dimineața, însă, la dispeceratul RASP nu era raportată nicio avarie.

De abia la ora 08.52 la dispeceratul Primăriei Ploiești apare prima sesizare cu privire la faptul că apa de la robinet era tulbure. Este vorba de sesizarea președintelui CA de la RASP Gheorghe Ristulescu, acesta solicitând să i se comunice dacă operatorul care furnizează apă a anunțat dacă este sau nu o avarie. La rândul său, dispecerul de serviciu solicită date de la Apa Nova care anunță că vor fi efectuate verificări pe teren. O oră și jumătate mai târziu, la Dispeceratul Primăriei Ploiești era comunicat faptul că există o avarie în municipiul Ploiești, însă anunțul cu privire la această situație este comunicat mult mai târziu către populație, dată la care DSP Prahova solicita cetățenilor să nu consume apa de la robinet.

„Dacă îmi dați voie un minut vă citesc din raport: la 00.01 s-a constatat creșterea volumului de apă distribuit. La 00.11 s-a anunțat că în zona Movila Vulpii a crescut debitul. Deci aceste debite cres într-o parte și e clar că este o problemă. Undeva în intervalul 01.00 și 05.00 dimineața echipele de teren au verificat dacă este o pierdere vizibilă. La 05.30 au fost convocați șefii de secție. La 08.52 este prima reclamație de apă cu turbiditate, deci de apă cu impurități. Între 09.00 și 11.00 iar s-au verificat sesizările în teren. Practic nu au găsit locul exact”, a susținut Cristian Ganea, viceprimarul Ploieștiului.

Astăzi, cei doi viceprimarii ai Ploieștiului, George Pană și Cristian Ganea, au anunțat că, de abia ieri, a fost identificată zona unde s-a produs avaria, respectiv faptul că a fost afectată o conductă situată sub carosabilul de pe Bulevardul Republicii, pe sensul centru - Nord, din apropiere de sensul giratoriu de la Caraiman.

Problema ar fi apărut după ce s-a produs o fisură între două conducte, în zona de îmbinare.

Tot astăzi, la Primăria Ploiești, a avut loc o întâlnire cu reprezentanții firmei care va efectua reparația, în zonă fiind deja efectuate lucrări de decopertare a carosabilului.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook