fbpx

triunghiul-bermudelor-ploiesti-apa.jpg

La mai bine de 48 de ore de la avaria majoră produsă la sistemul de distribuție a apei în mai multe zone ale Ploieștiului nu există date certe cu privire la ce anume a condus la respectiva situația. Singurul lucru cert este municipalitatea a anunțat că se mențin restricțiile privind consumul de apă până în momentul transmiterii rezultatelor buletinelor de analiză, lucru care ar putea avea loc de abia marți după-amiază.

Avaria majoră a avut loc sâmbătă, iar primii care au semnalat această problemă au fost ploieștenii care s-au plâns că, în mai multe zone ale municipiului apa este tulbure.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Într-un comunicat de presă emis sâmbătă, Apa Nova a anunțat că avaria identificată este pe o conducta pusă în funcțiune în anul 2015, lucrare care nu a fost realizată de către Apa Nova Ploiești.

Citește și: Apa Nova anunță remedierea parțială a problemei apei din Ploiești

La aceeași dată, Apa Nova a susținut că Nu se cunosc în acest moment care au fost cauzele ce au generat această avarie.

Citește și: Primăria Ploiești a cerut Apa Nova cisterne cu apă potabilă în cartierele afectate de avarie

Luni, primarul municipiului Ploiești a explicat că pe această temă au existat mai multe discuții, având în vedere că tronsonul indicat este în garanție.

Citește și: Avertismentul DSP către elevii și profesorii din Ploiești: Nu consumați apă de la robinetele din școlilor aflate în zona afectată de avarie!

Nimeni însă nu poate să explice cum a fost posibilă înregistrarea de pierderi de cantități majore de apă, având în vedere că în astfel de situații zona afectată ar fi trebuit să fie inundată.

„Sunt foarte curios să văd ce s-a întâmplat acolo. Vorbim de o conductă de 630 mm în diametru, de polietilenă de înaltă densitate, montată în anul 2015. N-ar fi trebuit să existe așa ceva și sunt foarte curios să văd unde întreaga cantitate de apă care a rezultat din această conductă s-a dus, pentru că noi am verificat perimetrul de la intrare în municipiul Ploiești și până în sensul de la Catedrală și nu am identificat niciun punct în care apa, la debitul respectiv, ar fi trebuit să iasă la suprafață”, a susținut Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești, care a anunțat că se mențin restricțiile la consumul de apă până marți după-amiază când trebuie transmise rezultatele buletinelor de analiză la probele recoltate din zonele afectate.

Reamintim faptul că avaria majoră care s-a produs sâmbătă a afectat Cartierul Nord, Cartierul Republicii, străzile Gheorghe Doja și Splaiului, dar și zona dintre străzile Zidari și Deltei.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook