Ploieștiul scapă de amenzile colosale de la Apele Române pentru depășirea concentrațiilor maxime la statia veche de epurare

0
statie-epurare-ploiesti.jpg

statie-epurare-ploiesti.jpg

Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești se judecă, de aproape doi ani, pentru amenzile lunare aplicate de Administrația Națională Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Buzău, pentru depășirea concentrațiilor maxime admise la stația veche de epurare a orașului. Iar sumele nu sunt deloc mici, pentru că lunar vorbim de aproximativ 100.000 de lei. Vestea bună este că, în primă fază, instanța a dat câștig de cauză RASP Ploiești. Decizia nu este definitivă.

Procesul s-a judecat la Tribunalul Prahova, care a admis cererea Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești privind încadrarea stației de epurare a Ploieștiului într-un alt normativ.

„Hotărârea instanței nu este definitivă, dar momentan sunt blocate amenzile, care ajungeau lunar la 100.000 de lei”, a precizat Raul Petrescu, directorul RASP Ploiești.

Toate problemele au plecat de la faptul că vechea stație de epurare a Ploieștiului este foarte veche, iar Apele Române au constatat depășiri ale concentrațiilor maxime admise. Prin urmare, lunar, Ploieștiul era sancționat.

Citește și: Amenzile pentru stația de epurare a Ploieștiului au depășit jumătate de milion de lei

La doi ani de la litigiul apărut între RASP Ploiești și Apele Române, magistrații Tribunalului Prahova au admis în parte acțiunea și cererea conexată, fiind anulate autorizațiile de gospodărire a apelor din 2017 și 2018 și obligând Apele Române să să elibereze autorizații de gospodărire a apelor în baza unui nou normativ, care ar scuti Ploieștiul de plata amenzilor colosale.

Citește și: Stația nouă de epurare a Ploieștiului va fi făcută anul viitor

Una peste alta, problema principală a Ploieștiului rămâne. Este vorba despre faptul că, momentan, nu au fost reluate încă lucrările la stația nouă de epurare a Ploieștiului.

Decizia Tribunalului Prahova

proces-apele-romane.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău