fbpx

WhatsApp Image 2019-02-08 at 13.53.01.jpeg

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a semnat astăzi primele două contractele de finanțare cu bani europeni din cele zece care au fost propuse pentru dezvoltarea stațiunii în următorii 3 ani. 

Este vorba de  proiectele “Amenajare gradină publică - Parc Stirbei” și “Eficiența energetică și extindere iluminat zona istorică Sinaia”, care intră în faza de execuție. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Primul proiect, în valoare de peste 1,6 milioane de euro, presupune amenajarea unui Parc - grădină publică în zona Capelei Știrbei, clădire monument istoric . Aici vor fi amenajate: un amfitearu pentru evenimente in aer liber, spații verzi, alei de acces și promenadă, sisteme de supraveghere video, parcari si mobilier urban.

Al doilea proiect, în valoare de 2,6 milioane de euro, vizează zona istorică a orașului Sinaia, cartierul Furnica, unde se va extinde și schimba iluminatul public. În proiect sunt cuprinse 57 de străzi și prevede introducerea tuturor cablurilor în subteran și de asemenea un sistem performant de telegestiune prin care iluminatul va fi controlat și programat în mod inteligent în funcție de necesități.

“Continuăm drumul spre cel mai frumos oraș de munte din România. Ne-am propus să nu ratăm niciun fond european disponibil. Până acum suntem în graphic. Ambele proiecte ne completează statutul de prima stațiune-smart din Romania. ” a declarat Vlad Oprea, primarul orașului.

S

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook