fbpx

ef656db3-7327-4ffd-92e6-382ed5e5da07.jpg

Bănuiam de ceva vreme că, în mijlocul cartierului Nord din Ploiești, s-a înființat un nou centru de colectare pentru deșeuri. Nu am spus groapă de gunoi, pentru că într-un cimitir nu are cum să existe așa ceva. Puțin respect, ce Dumnezeu... Să facem un mic efort și să privim partea bună a lucrurilor.

Am putea să privim imaginile și să le trecem la rubrica no comment. Este însă greu să faci asta, pentru că la SGU, la administrația cimitirelor, există oameni care încasează salarii din bani publici.

Mici sau mari, cu întârzieri sau nu, banii sunt încasați. Și nu vorbim aici despre bieții salariați de rând, pentru că nu este vina lor. Nu ei trebuie să achite facturile pentru ridicarea gunoiului, nu ei trebuie să managerieze societatea, nu ei iau decizii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Nivelul munților de gunoi a depășit nivelul gardului, așa că ne gândim serios să așteptăm următoarea zăpadă și să declarăm Cimitirul Viișoara - obiectiv turistic, făcând astfel concurență serioasă figuriștilor de pe Valea Prahovei. Pârtiile sunt suficient de lungi, fiind practicabile chiar și noaptea, la lumina lumânărilor și a candelelor.

De ce să mai stai pe DN1, în acele cozi nesfârșite, de ce să consumi carburant și să pierzi 3-4-5 ore, când la Ploiești ai deja munții cu pârtiile aferente? Cu cazarea nu știu dacă facem față, dar am văzut în perimetru destule ”căsuțe”. Depinde de buzunar. Unele sunt placate cu marmură, altele au îngerași și bonus peste tot sunt cruci. Sunt atât de multe, încât te apără Dumnezeu de orice. 

Pentru fițosi propunem ca la baza părtiilor să fie așteptați cu un pahar de vin de împărtașanie, fiert desigur, eventual și cu o porție de colivă. Turistul să simtă că este turist, iar serviciile să fie servicii.

Să nu credeți că suntem sarcastici sau rău intenționați, însă am hotărât să schimbăm abordarea. Presa prea ajunsese să vadă ceva rău în orice, prea critica tot. Suntem de părere că în fiecare situație există și o parte bună, iar noi tocmai asta am încercat să vedem în ”munții de la Viișoara.”

Pentru sezonul de primăvară-vară, când mari speranțe de nisoare nu mai avem, în cazul în care SGU-ul nu se simte să facă ceva, îi rugăm pe cei trecuți în lumea celor drepți să facă și ei un ultim gest pentru noi, cei vii și nepuncioși: să iașă de pe unde au fost depozitați și să pună osul la treabă, strângând ceea ce noi nu suntem în stare, gunoiul adică. Doamne ajută!

PS: Vă rugăm insistent să nu începeți cu comentarii de genul - ”și în alte cimitire din Ploiești e așa”, pentru că nu e. E mai rău.

10adf04a-8843-4e4f-b356-7c13d4874f1c (1).jpg

a38b14f2-8512-4ec2-ad1e-e6bb44673159.jpg

ef656db3-7327-4ffd-92e6-382ed5e5da07.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg