fbpx

excedent-primaria=-ploiesti.jpg

Anul 2019 nu se anunță unul benefic pentru bugetul local al Ploieștiului, care deja se anunță a fi unul auster. Mai grav este faptul că, dacă anul trecut excedentul bugetului local a permis o serie de investiții, în 2019 suma este mai mult decât modică.

Excedentul bugetului local constituit la data de 31 decembrie 2018 este în cuantum de numai 3.462.030 lei, în condițiile în car, spre exemplu, la nici 20 de kilometri de Ploiești, comuna Ariceștii Rahtivani are un excedent de 18 milioane de euro.

Citește și: Ariceștii Rahtivani, comuna din Prahova cu cei mai mulți bani în conturi

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Aleșii locali ploieșteni au aprobat modul de utilizare al excedentului bugetului local al Ploieștiului, care este extrem de mic în contextul în care presiunile asupra bugetului au crescut fantastic la începutul acestui an. De exemplu, după creșterea salariului minim pe economie, la 2.080 de lei, aleșii locali PSD + ALDE au girat o nouă majorarea salarială nu doar pentru funcționarii publici din Primăria Ploiești, ci pentru toate instituțiile din subordinea Consiliului Local, fapt care va genera cheltuieli mai mari de funcționare cu peste 17 milioane de lei.

Citește și: Cât va câștiga lunar un polițist local din Ploiești, după ce s-a aprobat majorarea salarială

Revenind la excedentul bugetului local, suma de aproximativ 3,5 milioane de lei va fi utilizată pe de o parte pentru finanțarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare, iar pe de altă parte pentru acoperirea temporară a golurilor de casă provenite din decalajele între veniturile și cheltuielile de funcționare.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg