fbpx

tarif-gunoi-campina_74d25.jpg

Majorarea tarifului la gunoi pentru utilizatorii casnici și agenții economici din Câmpina a avut un rezultat neașteptat în sedința Consiliului Local de joi. Conform proiectului de HCL, facturile urmau să fie majorate de "contribuția pentru economia circulară", o taxă impusă de Guvern și care ar fi fost de 0,64 lei/persoană fizică. Autoritățile locale și-au dat seamă că pot subvenționa această taxă. În plus tariful actual a fost diminuat cu 0,08 lei.

„Contribuția pentru economia circulară” este de 30lei/tona de deșeuri depozitate la rampă și a fost impusă de către Guvern pentru a „forța” populația, într-un fel sau altul, să colecteze gunoaiele selectiv. Destinația celor aproape 170.000 lei, la cât s-ar ridica suma totală/an aferentă populației Câmpinii este către Fondul de Mediu.

Consilierul Monica Clinciu a propus ca această contribuție să fie suportată din bugetul local. Amendamentul a fost aprobat de către consilieri, potrivit campinatv.ro.

Nu este singura veste bună pe care o au câmpinenii referitor la acest subiect, ci reprezentanții Floricon au anunțat o diminuarea a tarifului pentru utilizatorii casnici cu 0,08 lei/pers, ceea ce ar însemna o reduce de la 11,58 lei/pers, în prezent, la 11,50 lei/pers (cu tot cu TVA).

tarif-gunoi-campina_74d25.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg