fbpx

tarif-gunoi-campina_74d25.jpg

Majorarea tarifului la gunoi pentru utilizatorii casnici și agenții economici din Câmpina a avut un rezultat neașteptat în sedința Consiliului Local de joi. Conform proiectului de HCL, facturile urmau să fie majorate de "contribuția pentru economia circulară", o taxă impusă de Guvern și care ar fi fost de 0,64 lei/persoană fizică. Autoritățile locale și-au dat seamă că pot subvenționa această taxă. În plus tariful actual a fost diminuat cu 0,08 lei.

„Contribuția pentru economia circulară” este de 30lei/tona de deșeuri depozitate la rampă și a fost impusă de către Guvern pentru a „forța” populația, într-un fel sau altul, să colecteze gunoaiele selectiv. Destinația celor aproape 170.000 lei, la cât s-ar ridica suma totală/an aferentă populației Câmpinii este către Fondul de Mediu.

Consilierul Monica Clinciu a propus ca această contribuție să fie suportată din bugetul local. Amendamentul a fost aprobat de către consilieri, potrivit campinatv.ro.

Nu este singura veste bună pe care o au câmpinenii referitor la acest subiect, ci reprezentanții Floricon au anunțat o diminuarea a tarifului pentru utilizatorii casnici cu 0,08 lei/pers, ceea ce ar însemna o reduce de la 11,58 lei/pers, în prezent, la 11,50 lei/pers (cu tot cu TVA).

tarif-gunoi-campina_74d25.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A plecat la drum cu o agendă, reportofon, cu ceva cunoștințe generale, dar, mai ales, cu dorința de a învăța și a „fura“ meserie.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, unde a avansat de la redactor/reporter la redactor șef-adjunct/editor-coordonator al departamentului de știri.
A făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM.
În anul 2018 a fost de asemenea premiată în cadrul Galei Comunității Prahovene pentru activitatea jurnalistică în domeniul social, o arie unde se implică activ și prin intermediul Grupului de voluntariat „Pentru Tine!“.
Pentru aproape doi ani a „evadat“ de partea cealaltă a baricadei, lucrând la Primăria Sinaia, la Departamentul de Comunicare și Politici Publice, dar a revenit la marea pasiune.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul de vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici.
De același autor

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

IT&C
  • Miercuri, 20 Februarie 2019
  • De Georgiana Kelemen

Cât va costa Samsung Galaxy S10+

Astăzi va avea loc prezentarea oficială a lui Samsung Galaxy S10  şi a modelelor sale derivate, dar deja știm destule detalii importante despre cele trei dispozitive. Preţul acestor dispozitive este...