fbpx

IMG_1109.JPGAproape că nu este zi în care pe rețelele de socializare să nu apară fotografii cu gropile de pe străzile din Câmpina. Și nici nu trebuie să alergi prea mult după imagini pentru că astfel de „peisaje“ găsești în aproape tot municipiu. Bulevardul Carol I, artera din centrul orașului, este cam singurul care a scăpat, până acum, de cratere. În rest, infrastructura rutieră și pietonală oferă o imagine dezolantă.


Fiecare val de ninsoare și episod de deszăpezire vin la pachet cu un „tablou“ de coșmar pentru câmpineni. Străzile arată de parcă ar fi trecute prin niște bombardamente recente. Dincolo de denivelări, șoferii își testează zilnic abilitățile în încercarea de evitare a gropilor. Însă pe unele artere, unde acestea sunt fie una lângă alta, fie cât lățimea străzii ai toate șansele să te alegi cu un cauciuc tăiat, cu baia de ulei spartă etc.

Una dintre arterele intens circulate ale orașului este strada Orizontului, varianta pe care circulă toate microbuzele, dar și autovehiculele cu tonaj mai mare, care merg înspre și dintre Valea Prahovei și nu numai. Totodată, este și strada pe care mulți șoferi o preferau pentru evitarea aglomerației din zona centrală. Acum, oamenii au de ales între cozile din trafic și gropile din asfalt.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mergem mai departe, pe strada Bobâlna, cea care are, parcă, un nume predestinat. Arată fix ca după o răscoală. Denivelările lăsate de lucrările „rețelarilor“ sunt completate și aici de gropi de toate formele și dimensiunile.

Rămânem în zonă și dăm de craterele de strada Muscelului. Orice-ai face și oricât de bun ai fi ca șofer, gropile adânci, care după ploaie se transformă în adevărate capcane, îți stau în cale oricât ai încerca să le eviți. Surprinzător este că, în zonă, locuiesc și doi consilieri locali, dintre care unul a avut aspirații de edil. Oare dacă nu-l deranjează gropile de sub nas, cât de tare s-ar fi agitat ca primar pentru reabilitarea înregii infrastructuri a Câmpinei?!

Să mai amintim și de celebra Calea Doftanei? E prea „frumoasă” ca să nu-i dedicăm un articol separat.

Și lista continuă! Până când aleșii locali vor decide să ia măsuri și vor găsi banii necesari pentru repararea străzilor celui de-al doilea municipiu al Prahovei, le vom arăta cam cum se prezintă Câmpina cea reală, nu cea văzută de la ferestrele birourilor. Sperăm ca după ce-și calculează bugetul pentru salariile pe deplin „meritate“ să le mai rămână fonduri și pentru ceva investiții.

Foto:

Strada Orizontului

IMG_1098.JPG

IMG_1099.JPG

IMG_1100.JPG

IMG_1101.JPG

strada Bobâlna

IMG_1102.JPG

IMG_1104.JPG

IMG_1105.JPG

strada Muscelului

IMG_1107.JPG

IMG_1108.JPG

IMG_1109.JPG

IMG_1110.JPG

IMG_1111.JPG

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

...
970.jpg