fbpx

primaria-ploiesti.jpg

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a criticat în termeni duri modul în care ar urma să fie repartizate sumele de la bugetul de stat, precum și măsurile guvernamentale care vor influența în mod direct viitorul buget local al municipiului.

Edilul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a susținut că bugetul local va fi mult mai mic față de cel din anul 2018, ca urmare a măsurilor guvernamentale.

În plus, Dobre a criticat și faptul că, în urma ultimelor informații în spațiul public, echilibrarea bugetelor primăriilor ar urma să fie realizată prin Consiliile Județene, fără a fi anunțate criterii pe baza cărora se va realiza acest lucru.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Anul trecut, tot de la Guvern, am primit cotă defalcată din TVA pentru echilibrare ca să ne ducă la suma din 2017. Anul acesta nu vom mai avea așa ceva. Anul ăsta echilibrarea se va face de către Consiliul Județean, pe niște criterii pe care noi, personal, la nivel de AMR, la nivel de primar, nu știm aceste formule de calcul. (...). Ne întoarcem cu câțiva ani în urmă. Putem vorbi chiar de o rebaronizare a țării pentru că nu este normal. Tot timpul se discută de autonomia autorităților publice locale, iar toate măsurile pe care noi le vedem de la nivel de Guvern sunt tocmai în a determina autoritățile publice locale și în special primăriile să fie la cheremul unor decizii ale unor voturi sentimentale-emoționale din consilii județene”, a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești, susținând că acest lucru este total incorect.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu mulți colegi, de investiții nu mai vorbește nimeni. Toată lumea își face calcule cum reușește să-și acopere doar cheltuielile de funcționare pe care le are. (...)”, a susținut Dobre, care a criticat și faptul că în aceste condiții aleșii locali ploieșteni propun majorarea salariilor funcționarilor din Primăria Ploiești.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg