fbpx

primaria-ploiesti-salarii-posturi-blocate.jpg

După lungi discuții controversate pe tema propunerii de majorare a salariilor din Primăria Ploiești, în contextul în care de anul acesta, se vor acorda vouchere de vacanță, dar și normă de hrană, una dintre variantele de lucru propuse de aleșii PSD + ALDE vizează majorări salariale de aproximativ 9,5%. Asta după ce, inițial, aleșii PSD + ALDE au propus o creștere a salariului cu 20%, variantă la care au renunțat între timp.

Proiectul de hotărâre propus de aleșii PSD + ALDE prevede și o serie de măsuri restrictive, respectiv blocarea ocupării posturilor vacante scoase la concurs începând cu data de 1 ianuarie 2019, precum și obligativitatea ca toate cursurile de perfecționare să aibă loc în Ploiești.

Prevederea legată de obligativitatea ca toate cursurile de perfecționare să aibă loc la Ploiești a existat însă și anul trecut, însă la numai câteva luni de la votarea procedurii de lucru, aleșii locali au revenit asupra deciziei, iar funcționarii publici de așa-zise cursuri de perfecționare la munte și la mare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Culmea este că, preventiv, propunerile PSD + ALDE vin la pachet cu o serie de excepții, în sensul că proiectul de hotărâre propus prevede că „prin excepție” Consiliul Local Ploiești poate aproba ca anumite cursuri să nu aibă loc la Ploiești, dar și că același Consiliu Local poate decide dacă se impune ocuparea prin concurs a unor posturi.

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, dezaprobă o viitoare creștere salarială la nivelul Primăriei, pe motiv că anul acesta vor exista mai multe constrângeri bugetare, motiv pentru care a propus plafonarea salariilor la nivelul celor de anul trecut. În plus, măsurile de blocare a ocupării posturilor vacante sau efectuarea de cursuri de perfecționare în Ploiești nu acoperă nici pe departe influențele unei noi majorări salariale.

Foto-document:

blocare-posturi-primaria-ploiesti.jpg

excepții.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg