fbpx

comitet-local-pentru-situatii-urgenta-ploiesti.jpg

Autoritățile locale au convocat luni dimineață Comitetul Local pentru Situații de Urgență Ploiești, din cauza gripei. Asta după ce, la nivel național, Ministerul Sănătății a anunțat că ne confruntăm cu un număr crescut de astfel de cazuri, iar la nivelul județului Prahova, de la începutul sezonului, s-au înregistrat șase decese.

La finele săptămânii trecute, ministrul Sănătății anunța că, având în vedere numărul cazuri confirmate, România se află în pragul unei epidemii de gripă.

În Prahova situația nu este nici pe departe îmbucurătoare. În weekend a fost înregistrat al șaselea deces din cauza gripei, iar luni dimineață, la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Ploiești se aflau nou persoane, dintre care opt intubate, din cauza gripei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În plus, săptămâna trecută, la nivelul a două creșe și la o grădiniță erau confirmate patru cazuri de gripă. În acest context, Primăria Ploiești a convocat luni dimineață Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

„În urma discuțiilor a reieșit că, în prezent, la nivelul unităților școlare ploieștene, nu există focare de gripă, înregistrându-se doar cazuri izolate”, a anunțat Primăria Ploiești, care a solicitat Inspectoratului Școlar Prahova „să notifice profesorii, învățătorii și educatorii din școlile, grădinițele și creșele ploieștene să realizeze direct în rândul copiilor, după caz, educația sanitară necesară prevenirii contactării și răspândirii gripei”.

Comunicatul Primăriei Ploiești

Primarul municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, a convocat, în această dimineață, Comitetul Local pentru Situații de Urgență în vederea realizării unei analize a cazurilor de gripă înregistrate, în ultima perioadă, la nivelul municipiului Ploiești .

La întrunire au fost prezenți și viceprimarii Municipiului Ploiești, domnul Ganea Cristian Mihai și domnul Pană George, administratorul public al Municipiului Ploiești, doamna Marin Teodora, precum și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Prahova, Inspectoratului Școlar Județean Prahova și ai celor două spitale aflate în administrarea municipalității ploieștene: Spitalul de Pediatrie Ploiești și Spitalul Municipal nr. 1 “Schuller” Ploiești.

Totuși, ca măsuri de prevenție s-a impus efectuarea triajului epidemiologic, zilnic, la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, precum și raportarea de urgență către instituțiile abilitate (Direcția de Sănătate Publică Prahova, Inspectorat Școlar Județean Prahova, Primăria Municipiului Ploiești) a cazurilor de gripă, confirmate clinic de cadrele medicale, în vederea evaluări concrete a situației și luării măsurilor de prevenție a gripei, care se impun.

La nivelul unităților sanitare din municipiul Ploiești, s-au implementat deja recomandările transmise de Direcția de Sănătate Publică Prahova, care includ restricționări privind accesul la pacienții internați, prin reducerea programului de vizită, a numărului de persoane care vizitează pacienții internați, precum și informarea vizitatorilor cu privire la măsurile de protecție împotriva gripei și interdicția intrării în vizită la pacienți a persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie.

Primarul municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, a solicitat reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Prahova să notifice profesorii, învățătorii și educatorii din școlile, grădinițele și creșele ploieștene să realizeze direct în rândul copiilor, după caz, educația sanitară necesară prevenirii contactării și răspândirii gripei.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg