fbpx

tarife-majorate-gunoaie.jpg

Veste rea pentru locuitorii din mai multe localități prahovean. După ce anul trecut s-a aprobat noul plan tarifar, așa cum era de așteptat operatorul de salubritate a propus o majorare de tarif pentru colectarea gunoiului.

Propunerea este de creștere a tarifului în mediul rural de la aproximativ 4 lei/persoană/lună la 5,5 lei/persoană/lună cu TVA în mediul rural și de la 6, 69 de lei/persoană/lună la 10,75 lei/persoană/lună cu TVA în mediul urban.

Ca justificare pentru propunerea de echilibrare a tarifului, operatorul a invocat faptul că a scăzut populația la nivelul orașelor, inclusiv în Ploiești, că au crescut cheltuielile cu combustibilul și că a crescut salariul minim pe economie. Propunerea vine în contextul în care de la 1 ianuarie a intrat în vigoare o reglementare prin care taxa de rampă a scăzut de la 80 de lei/tonă la 30 de lei/tonă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Primul care s-a arătat nemulțumit de această propunere a fost primarul Ploieștiului, Adrian  Dobre, care contestă inclusiv modul de calcul al noului tarif propus.

Marți, la Sala de 200 de locuri a Palatului Administrativ din Ploiești, a avut loc o ședință de informare a primarilor din 36 de localități cu privire la propunerea de majorare a tarifului pentru colectarea gunoiului, urmând ca până în luna februarie edilii localităților în care se propună majorarea tarifului să aibă un mandat din partea consiliilor locale pe tema acestor propuneri avansate de către operatorul de salubritate. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg