fbpx

tce-instanta-primaria-ploiesti.jpg

Povestea legată de litigiul dintre Primăria Ploiești și SC Transport Călători Express este mai veche. În urmă cu doi ani, TCE a dat în judecată municipalitatea pentru recuperarea TVA-ului la sumele aferente gratuităților acordate, în 2012, pensionarilor și elevilor, în cuantum de 11 milioane de lei, bani pe care societatea de transport a fost obligată să îi vireze la bugetul de stat.

Totul a plecat de la faptul că, în 2012, Curtea de Conturi a constatat că TCE Ploiești nu a virat la bugetul de stat TVA-ul aferent gratuităților acordate pensionarilor și elevilor, sume pe care de altfel societatea de transport nu le-a primit de la bugetul local.

SC Transport Călători Express a plătit către bugetul de stat suma de peste 11 milioane de lei, iar în 2017 a dat în judecată Primăria Ploiești pentru recuperarea TVA-ului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Procesul s-a aflat pe rolul Tribunalului Prahova, iar anul trecut instanța a dat câștig de cauză  SC Transport Călători Express. Primăria Ploiești a atacat cu apel soluția dată de Tribunalul Prahova.

Procesul s-a judecat, joi, la Curtea de Apel Ploiești, instanță care a respins apelul Primăriei Ploiești. Prin urmare, municipalitatea ploieșteană trebuie să achite suma de peste 11 milioane de lei către SC Transport Călători Express.

tce-datorie.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg