fbpx

parcari-ploiesti.jpg

Ploieștenii vor plăti diferențiat pentru locul de parcare, în funcție de zonă. Cel puțin așa prevede un proiect de hotărâre care vizează aprobarea unui nou regulament referitor la parcări.

Proiectul de hotărâre se referă la stabilirea tarifelor în funcție de trei zone, după modelul în care au fost aprobat cuantumul impozitelor și taxelor locale la Ploiești.

Astfel, dacă un astfel de regulament ar urma să fie aprobat, taxa de parcare ar urma să fie diferențiată în funcție de locul unde este situată parcarea, respectiv zona 0, zona I și zona II.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Inițiatorii proiectului nu au propus încă tarifele pentru fiecare zonă. Cert este că vor exista cinci tipuri de abonament, respectiv abonament tip reședință, abonament tip persoană cu handicap, abonament tip persoană fizică, abonament tip persoană juridică și abonamentul gratuit. 

Conform regulamentului, plata tarifului de parcare se va realiza în intervalul orar 06.30 - 18.30. 

Totodată, dacă proiectul va fi aprobat se va interzice „staționarea și parcarea autovehiculelor care efectuează transport public județean, interjudețean, internațional de călători prin servicii regulate și transport regulat special de călători și a autovehiculelor cu gabarit mai mare decât cel prevăzut pentru autoturisme, pe domeniul public al municipiului Ploiești”.

Trebuie precizat faptul că, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, aprobate în 2011, Ploieștiul este împărțit în patru zone de fiscalitate (A, B, C și D).

Vezi AICI proiectul aflat în dezbatere publică cu privire la regulamentul referitor la parcări

Dacă regulamentul va fi aprobat, mașinile parcate neregulamentar vor putea fi ridicate în baza unui proces verbal întocmit de o comisie formată din polițiști locali sau agenți din cadrul Poliției Rutiere. Procesul verbal va fi întocmit în prezența a doi martori.

regulament-parcare-ploiesti.jpg

zone-fiscalitate.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg