salariu-brut-primaria-ploiesti-majorare.jpg

Subiectul legat de majorarea salariilor la nivelul Primăriei Ploiești a dat naștere la numeroase discuții controversate, în condițiile în care funcționarii publici au beneficiat în ultimii ani de creșterea substanțială a veniturilor. Mai nou, angajații din administrarea publică locală și-ar dori o nouă majorare salarială, având în vedere că salariul minim brut a crescut, de la 1 ianuarie 2019, de la 1.900 de lei la 2.080 de lei.

Conform unei hotărâri aprobate în luna decembrie 2017, salariile de bază din administrația locală au fost stabilite prin raportarea la nomenclatorul și ierarhia funcțiilor publice din administrație.

La acea dată, calculul s-a realiza prin înmulțirea unui coeficient cu salariul minim brut aflat în plată. Creșterea a fost una semnificativă, având în vedere faptul că salariul minim brut a crescut, anul trecut, de la 1.450 de lei la 1.900 de lei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mai nou, anunțata creștere a salariului minim brut la 2.080 de lei, începând cu 1 ianuarie 2019, a adus în discuție aprobarea unei noi majorări salariale la nivelul Primăriei Ploiești.

De exemplu, anul trecut, conform hotărârii aprobate la finele anului 2017, secretarul municipiului Ploiești avea un salariu brut de 12.540 de lei. Calculul salariului a fost stabilit prin înmulțirea coeficientului de 6,6 cu salariul minim brut în plată la data de 1 ianuarie 2018, respectiv 1900 de lei.

Pe baza aceluiași raționament, un director general a avut în luna decembrie 2018 un salariu de bază în cuantum de 11.495 lei, iar un director general adjunct un salariu de bază de 10.640 de lei.

Plecând de la hotărârea Consiliului Local din luna decembrie 2017, angajații Primăriei Ploiești și-ar dori acum o nouă majorare salarială raportată la noua creștere a salariului minim pe economie de la 1.900 de lei la 2.080 de lei.

Astfel, salariul de bază al secretarului municipiului Ploiești ar putea să crească de la 12.540 de lei la 13.728 de lei, iar un director general ar urma să aibă un salariu brut de 12.584 de lei față de 11.495 cât a fost stabilit prin hotărârea de Consiliu Local. 

Un șef de serviciu, de exemplu, conform acelorași calcule, ar urma să aibă un salariu brut de 10.691 de lei în condițiile în care în decembrie 2018 figura cu un salariu brut de 9.766 lei.

O creștere semnificativă a salariului brut ar urma să fie și pentru un șef de birou care anul trecut figura cu un salariu de bază de 9.348 de lei. În cazul unei eventuale majorări, salariul ar urma să ajungă la 10.233 de lei.

Cei mai dezavantajați ar urma să fie tot funcționarii publici cu salarii de bază mici, pentru că, în cazul lor, creșterea salarială nu ar fi una majoră.

Anul trecut, cel mai mic salariu de bază era pentru un referent debutant - 2.280 de lei, care putea ajunge la 2.451 de lei în cazul în care ar fi avut o vechime de 3-5 ani, și la 2.839 de lei în cazul în care avea o vechime de peste 20 de ani.

În contextul unei majorări, salariul brut pentru această categorie ar crește la 2.496, în cazul în care nu are vechime, și ar putea ajunge la maxim 3.107 lei.

Salarizare 2018:

salarii-primaria-ploiesti.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Joi, 17 Ianuarie 2019
  • De Claudiu Vasilescu

Director nou la Muzeul „Julia Hasdeu”

Muzeul „Julia Hasdeu“, din Câmpina, are, începând din această lună un nou director. Muzeograful Dragoș Stanciu a fost numit prin dispoziție a primarului Horia Tiseanu, la propunerea...