fbpx

plata-taxe-impozite-locale-ploiesti.jpeg

Suma încasată până la acest moment la bugetul local, din taxe și impozite, este de 1.161.923 de lei, a anunțat Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești.

Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești a început încasarea taxelor și impozitelor locale din data de 3 ianuarie, iar până la această dată 5.366 de contribuabili și-au achitat dările la bugetul local. 

Dintre aceștia, un număr de 3374 de contribuabili au beneficiat de bonificația de 10 % pentru plata integrală, cu anticipație, a impozitelor datorate. Suma încasată până în acest moment este de 1.161.923 lei, sumă colectata astfel: 996.899 lei numerar, prin casieriile noastre, 35.640 lei numerar, prin intermediul oficiilor poștale și 129.383 lei lei prin intermediul Sistemului National de Plați Electronice – ghișeul.ro”, a anunțat, miercuri, Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De precizat este faptul că anul 2019 nu aduce modificări majore cu privire la cuantumul taxelor și impozitelor locale. La finale anului trecut, prin hotărâre de Consiliu Local, s-a aprobat ca taxele și impozitele locale să nu fie majorate, ci doar indexate cu indicele de inflație, respectiv cu 1,34.

Totodată, la Ploiești se acordă bonificația de 10% în cazul plății taxelor și impozitelor locale integral, până la data de 31 martie 2019.

Aleșii locali au aprobat, tot la finele anului 2019, menținerea unor facilități fiscale. Astfel se acordă scutirea de la plata impozitului pe clădire și teren pentru persoanele ale căror venituri nete sunt mai mici sau egale cu 650 de lei, inclusiv pentru persoanele fără venituri, pentru clădirea folosită ca domiciliu și terenul aferent cu o suprafață de 500 mp. Scutirea se acordă numai dacă sunt îndeplinite două condiții: contribuabilul să dețină în proprietate un singur imobil și să nu înregistreze obligații fiscale restante la bugetul local.

Scutirea se acordă și în cazul persoanelor orfane aflate în evidența autorității tutelare, dar și în cazul clădirilor clasate drept monument istoric sau muzee, care se află în proprietatea persoanelor fizice.

Pe lista clădirilor pentru care nu se va plăti impozit figurează și imobilele utilizate pentru furnizarea de servicii sociale de către organizații neguvernamentale și de organizații nonprofit. 

Hotărârea de Consiliu Local mai prevede aprobarea de facilități fiscale pentru persoanele fizice care se încadrează în două situații distincte: „au calitate de moștenitori și nu au depus actul de deces al persoanelor de la care au moștenit, precum și certificatul de moștenitor în vederea stabilirii impozitelor și taxelor locale datorate și care au achitat impozitul fiscal pe rolul fiscal al decedaților” și pentru „contribuabilii care au dobândit cu abitație viageră, bunuri impozabile, nedeclarate la organul fiscal și care au achitat impozitul fiscal pe rolul vânzătorului”. 

Vezi AICI hotărârea Consiliului Local Ploiești

lista-facilități-fiscale.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg