fbpx

primaria-ploiesti-angajati.jpg

Discuțiile privind o nouă majorare salarială la nivelul angajaților Primăriei Ploiești și din subordinea Consiliului Local, s-au aprins după ce edilul municipiului, Adrian Dobre, a anunțat intenția de a plafona net-ul la nivelul anului trecut, pentru evitarea creșterii anvelopei salariale. În replică, angajații Primăriei ar fi dispuși să renunțe la cursurile de perfecționare care au loc la munte sau la mare, numai de dragul unor noi creșteri salariale.

Subiectul legat de creșterea salariilor angajaților Primăriei Ploiești și din instituțiile aflate în subordinea Consiliului Local, începând cu luna ianuarie a acestui an, este extrem de controversată. Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a vorbit de o propunere de plafonare a salariilor la nivelul net-ului de anul trecut.

Citește și: Salariile din Primăria Ploiești și din Consiliul Județean vor fi plafonate la nivelul anului trecut

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Totul pleacă de la faptul bugetul municipiului Ploiești va fi unul de austeritate, în contextul în care nu se prefigurează, cel puțin la această oră, creșteri ale veniturilor, ci mai degrabă o scădere a acestora.

Citește și: Scandal pe creșterea salariilor în Primăria Ploiesti

Viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea, a anunțat, în schimb, că în urma discuțiilor cu reprezentanții sindicatului și directorii instituțiilor din subordinea Consiliului Local, s-a convenit ca angajații să efectueze cursurile de perfecționare în Ploiești, nu la munte sau la mare, de dragul unor salarii mai mari.

„Cursurile să fie făcute pe raza municipiului Ploiești, iar dacă doresc să aibă un concediu suplimentar au prin acest voucher de vacanță. Și atunci vor dispărea aceste discuții și aceste lucruri care nu fac bine nimănui”, a susținut Cristian Ganea, viceprimarul Ploieștiului.

Anul trecut, participarea angajaților la cursurile de perfecționare la mare și la munte a stârnit numeroase controverse, plecând inclusiv de la modul de organizare a procedurii de achiziție. 

Citește și: Toți funcționarii Primăriei Ploiești care au participat la cursuri de perfecționare în vară, buni de plată jumătate din contravaloarea cazării

La fel ca și acum, anul trecut inițial în Consiliul Local s-a decis ca toate cursurile de perfecționare să aibă loc în Ploiești. Numai că, ulterior, tot prin hotărâre de Consiliu Local au fost alocate sumele necesare pentru ca angajații din Primăriei să efectueze cursurile la mare sau la munte.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg