Nicolae_Alexandri.jpg

Situație extrem de gravă la SC Transport Călători Express Ploiești, la începutul anului. Societatea nu a reușit să efectueze plata curentă ă TVA, fapt care a condus la pierderea esalonarii la ANAF.

TCE avea obligația de a vîia TVA-ul aferent lunii noiembrie până la data de 25 Decembrie 2018. Doar că acest lucru nu s-a întâmplat.

Conducerea TVA susține că nu s-a putut efectua plata pe motiv ca Primăria Ploiești nu a virat suma aferentă serviciilor prestate de TCE pentru transportul elevilor, studenților și pensionarilor. La finele anului, din suma totala de 3,4 milioane de lei a fost alocată, prin hotărâre de Consiliu Local, suma de 1,4 milioane de lei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

,,Suma ar fi trebuit virata pana la data de 21 Decembrie, data limita până la care a funcționat Trezoreria. Lucrul acesta nu s-a întâmplat, motiv pentru care am pierdut eșalonarea pe motiv ca nu am putut vîră suma aferentă TVA, respectiv un milion de lei. La SPFL am reusit sa plătim rata, dar la ANAF nu.

Speram intr-o noua eșalonare, însă acest lucru înseamnă și recalculate dobânzilor și stabilirea de noi garantii", a precizat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești, care susține că totul depinde și de cât de rapid va aloca Primăria Ploiești banii către TCE


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Economic
  • Joi, 17 Ianuarie 2019
  • De Observatorul Prahovean

ANAF va dizolva din oficiu câteva mii de firme

ANAF va iniția acțiuni de dizolvare a tuturor societăților care vor fi înscrise doi ani consecutiv pe o listă a Ministerului Finanțelor cu societăți al căror activ net s-a diminuat la mai puțin de...