zile libere.jpg

Anunțata creștere a salariilor bugetarilor nu îi va viza pe funcționarii publici din Consiliul Județean și din Primăria Ploiești. Cel puțin la această oră, în administrația locală și județeană se discută despre plafonarea salariilor, care, în ultimii ani, prin creșteri succesive, au ajuns la un nivel aproape de maxim.

Noile prevederi privind acordarea normei de hrană, dar și a voucherelor vor conduce la o creștere semnificativă a bugetelor alocate pentru cheltuielile salariale. Influențele sunt majore nu doar pentru primăriile mici.

La Ploiești, un calcul estimativ atestă faptul că numai pentru acordarea normei de hrană, pentru cei aproximativ 1.500 de angajați ai Primăriei Ploiești, dar și din structurile din subordinea Consiliului Local, sunt necesare 5 milioane de lei, în condițiile în care, anul trecut, anvelopa salarială a ajuns la aproximativ 22 de milioane de lei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„În ședința de Consiliu Local se va păstra net-ul în plată, așa cum s-a făcut și în 2018, neexistând o creștere a salariului de bază. Se pune decât problema acelor vouchere de vacanță și a normei de hrană, Un calcul, privind acordarea normei de hrană, impactul este de 5 milioane de lei pentru toată anvelopa bugetară a municipiului Ploiești”, a declarat pentru Observatorulph.ro Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

Chiar și așa vor exista anumite influențe după ce a crescut salariul minim pe economie la 2.080 de lei, știut fiind faptul că anumiți angajați de la societățile aflate în subordinea Consiliului Local au salariul minim pe economie.

Despre plafonarea salariilor la nivelul net-ului a vorbit și Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, care a precizat că au fost efectuate calcule cu privire la costurile suplimentare legate de acordarea voucherelor și a normei de hrană.

„Noi am făcut o serie de estimări și propunerea este de menținere a net-ului de anul trecut. În cazul unei creșteri salariale cuprinse între 0 - 10% anvelopa salarială ar ajunge la 27 de milioane de lei”, a precizat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.