salarii-consiliul-judetean-prahova.jpg

Anul 2019 vine cu vești bune pentru angajații din Consiliul Județean Prahova, dar și pentru cei din structurile din subordinea instituției. După ce în 2017 și în 2018 au beneficiat de majorări salariale, din 2019 vor primi vouchere pentru vacanță, dar și normă de hrană. Cele două măsuri se vor reflecta direct în creșterea sumelor aferente cheltuielilor de funcționare.

Anul trecut, ca urmare a creșterilor salariale, angajații de la Consiliul Județean Prahova nu au beneficiat de vouchere de vacanță. Lucrurile se vor schimba însă anul acesta, când pe lângă vouchere, cei 235 de angajați ai instituției ar urma să beneficieze și de normă de hrană.

Voucherul de vacanță ar însemna 1.450 de lei în plus la venitul anual, iar norma de hrană ar putea să ajungă la 340 de lei brut, respectiv 200 de lei net/lună, a precizat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Raportat la ce înseamnă acordarea normei de hrană și a voucherelor, vom avea o creștere a cheltuielilor de funcționare. Anul trecut anvelopa salarială a fost undeva la 21 - 22 de milioane de lei pentru aparatul propriu al Consiliului Județean Prahova. Potrivit unor estimări, prin acordarea normei de hrană și a voucherelor se va ajunge undeva la 24 de milioane de lei, iar în cazul unei creșteri salariale de până la 10% cheltuielile salariale ar putea ajunge la aproximativ 26 de milioane de lei”, a precizat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Creșterea salarială însă, potrivit președintelui Consiliului Județean Prahova, nu este obligatorie, în condițiile în care, în ultimii doi ani, angajații instituției au beneficiat de stabilirea salariilor la nivelul aproape de maxim..

„Decizia aparține Consiliului Județean Prahova, care poate aproba sau nu o creștere a salariilor între 0 - 9,5%. Momentan nu am efectuat o analiză cu privire la ce va însemna acordarea de vouchere și a normei de hrană pentru cei aproximativ 5.000 de angajați din structurile din subordinea Consiliului Județean Prahova, iar aici mă refer la cele două spitale, la DGASPC Prahova, dar și la muzee și a celorlalte structuri”, a mai precizat Bogdan Toader, care consideră că, prin aceste măsuri, se vor întoarce bani mai mulți la buget din impozitul pe venitul global.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.